LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı. 2024 yılında yapılan yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96,21’i tercih ettikleri okullara yerleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinde erişime açtı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yapılan yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96,21’i tercih ettikleri okullara yerleşti.

YERLEŞTİRME SÜRECİ VE İSTATİSTİKLER

28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında toplam 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Bu süreçte öğrencilerin büyük bir çoğunluğu istedikleri okullara yerleşti. Merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u doldu ve bu okullarda doluluk oranı yüzde 97,42 olarak gerçekleşti. Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerindeki kontenjanların tamamı doldu.

ANADOLU LİSELERİ, İMAM HATİP LİSELERİ VE MESLEK LİSELERİ DOLULUK ORANLARI

Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,66 oldu. Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 43 bin 268 kontenjana 41 bin 135 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 95,07 olarak gerçekleşti. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ise 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrenci yerleşti ve doluluk oranı yüzde 93,26 olarak belirlendi.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN AYRILAN KONTENJANLAR

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kontenjanlara başvuran tüm öğrenciler tercihlerine yerleştirildi.

YEREL YERLEŞTİRME BAŞARI ORANLARI

Merkezi ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu ise şöyle gerçekleşti: Merkezi yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yüzde 72,64’ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken öğrencilerin yüzde 95,77’si ise ilk üç tercihinden birine yerleşti.

NAKİL SÜRECİ VE TAKVİMİ

Yerleştirme sonuçlarına göre açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönemde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. İlk nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 29 Temmuz’da açıklanacak. İkinci nakil tercih başvuruları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 5 Ağustos’ta ilan edilecek.

6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos’ta ilan edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN