Amerika ile Rusya’dan Ankara’da casus takası: 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas

Amerika ile Rusya’dan Ankara’da casus takası: 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas

MİT koordinasyonunda ABD ile Rusya arasında casus takası gerçekleştirildi. MİT'ten yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" denildi. Bu takas, 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas olarak biliniyor.

Ankara'da bugün gerçekleşen tarihi casus takası, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) koordinasyonunda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya'nın katılımıyla gerçekleşti.. Takasın merkez üssü olarak seçilen Esenboğa Havalimanı'na ABD ve Rusya'ya ait uçaklar iniş yaptı.

ekran-goruntusu-2024-08-01-165019.png

MİT, yaptığı resmi açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" ifadelerine yer verdi. Takasın içeriği ve taraflar hakkında detaylı bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtilirken, operasyonda MİT'in üstlendiği kritik arabuluculuk rolü vurgulandı. Bu takas, 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas olarak biliniyor.

WALL STREET JOURNAL MUHABİRİ DE TAKAS EDİLENLER ARASINDA

Takas edilen tutuklular arasında öne çıkan isimlerden biri de Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershkovic. Rusya'da tutuklu bulunan Gershkovic'in serbest bırakılıyor.

Dış basında, Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında geniş kapsamlı bir esir takasının gerçekleştirileceğine dair haberler yer almıştı. Bu gelişme, söz konusu ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden şekillenmesine yol açabilecek potansiyel bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Açıklamada takas ile ilgili detaylı bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA YOĞUN HAREKETLİLİK

Reuters haber ajansına konuşan bir görgü tanığı, Rusya devletine ait bir uçağın Ankara'ya iniş yaptığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN