Sinop'taki olay acı gerçeği ortaya koydu: İki doktorun öldüğü kazadan doktorsuzluk çıktı

Sinop'taki olay acı gerçeği ortaya koydu: İki doktorun öldüğü kazadan doktorsuzluk çıktı

Sinop'ta ikisi doktor biri sağlık personeli dört kişinin hayatını kaybettiği kazanın detayları, sağlık sistemindeki doktor azlığını yine ortaya koydu. Doktorların kadro yetersizliği nedeniyle geçici görevlendirme yapıldığı yere gittiğini açıklayan TTB Genel Sekreteri Bulut, "Geçici görevlendirmeler Türkiye’de büyük sorun. Kadro yetersizlikleri veya oradaki boş kadroları doldurmak için devamlı diğer illerden ve diğer ilçelerden oraya görevlendirme yapmanın getirdiği sonuçlardan biri bu" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sinop’ta meydana gelen ve iki doktor ile bir sağlık personelinin hayatını kaybettiği trafik kazasının, sağlık sistemindeki doktor eksikliğinin ciddi boyutlarını ortaya koyduğunu açıkladı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, geçici görevlendirmelerin sağlık çalışanları üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekti.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER BÜYÜK SORUN

Sinop’un Boyabat ilçesinde yaşanan ve dört kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası, sağlık sistemindeki doktor eksikliğini ve geçici görevlendirmelerin yarattığı sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Arif Özdal Arslan ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, kaza sonrası açıklamalarda bulunarak durumu değerlendirdi.

TTB'DEN SERT TEPKİ

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, "Maalesef bu gibi üzücü kazalar hepimizde yıkıcı tesirler bırakıyor ve mesleğe karşı aidiyet duygusunun kaybolmasına neden oluyor. Geçici görevlendirmeler Türkiye’de büyük bir sorun. Kadro yetersizlikleri veya boş kadroları doldurmak için devamlı diğer illerden görevlendirme yapmanın getirdiği sonuçlardan biri bu. Umarız ki, bunlara daha kesin çözümler getirilir ve hekimlerimizi böyle trafik kazalarında ya da sağlıkta şiddet nedeniyle kaybetmek zorunda kalmayız," dedi.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERİN RİSKLERİ

Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Arif Özdal Arslan ise, "Bu arkadaşlarımız görevlendirilerek nöbet tutmak için gittikleri hastane yolu esnasında bu kazayı geçirdiler. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Sağlık Bakanlığı ihtiyaç duyulan yerlerde hekimlerimizi geçici görevlendirmelerle görevlendirebiliyor. Ancak bu görevlendirmelerin ihtiyaca göre ve planlı bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz. Günü kurtarmak şeklinde olmamalı ve uzun sürelerle sürmemeli," şeklinde konuştu.

KALICI ÇÖZÜM TALEBİ

SES Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık ise, "Biz SES olarak artık geçici çözümlerle değil, kalıcı çözümlerle sağlık hizmeti üretmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığının bu yanlış uygulamaları sonucu artık ölmeye devam etmek istemiyoruz. Sağlık hizmeti üretmek ve yaşatmak için yaşamak istiyoruz. Sağlık Bakanlığının da bu politikalarından bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz," dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN