Sinoplulara şimdiden hayırlı olsun! Rusya’dan dev proje geliyor

Sinoplulara şimdiden hayırlı olsun! Rusya’dan dev proje geliyor

Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye’nin enerji geleceğini şekillendirecek kritik bir görüşme için Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ile bir araya geldi. Gündemde ise Türkiye’nin ikinci nükleer santral projesi olan Sinop NGS vardı.

Enerji dünyasında devrim yaratacak bir buluşma, İstanbul’da gerçekleşti. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Rosatom’un yaptığı açıklamaya göre, bu tarihi toplantıda Lihaçev ve Bakan Bayraktar, Sinop NGS’nin hayata geçirilme olasılığını detaylı bir şekilde masaya yatırdı. “Rosatom Genel Müdürü Lihaçev ve Türkiye Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rosatom’un Türkiye’deki ikinci nükleer santral projesi olan Sinop’u hayata geçirme olasılığını görüştü” ifadeleri, iki ülkenin enerji işbirliğinde yeni bir dönemin kapılarını araladı.

img-9308.jpeg

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Lihaçev ile İstanbul’da bir araya geldiklerini duyurdu. Akkuyu NGS’deki çalışmaların son durumu ve ilk ünitenin devreye alınması için izlenen yol haritasının değerlendirildiğini belirten Bayraktar, “Çalışmalarımızı en kısa sürede devreye almak için yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Diğer üç reaktörün inşaatı da eş zamanlı olarak devam ediyor. Akkuyu NGS, tüm üniteleriyle devreye girdiğinde elektrik ihtiyacımızın yüzde 10’unu tek başına karşılayacak” diyerek, Türkiye’nin nükleer enerji hamlesindeki kararlılığını gözler önüne serdi.

Rosatom CEO’su Lihaçev de Akkuyu Nükleer Santrali’nin 1. ünitesinde tam ölçekli devreye alma çalışmalarının aktif olarak sürdüğünü ve reaktörün devreye alma hazırlığı kapsamında nükleer yakıt simülatörlerinin yüklenmesi için hazırlandığını ekledi. Bu gelişme, Türkiye’nin nükleer enerji alanında attığı dev adımların somut bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Sinop’ta planlanan nükleer santral projesi, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda atacağı bir sonraki büyük adım olabilir. Rosatom ve Türkiye’nin bu dev işbirliği, sadece iki ülkenin değil, tüm dünyanın gözlerini üzerine çekecek gibi görünüyor. Enerji alanında yeni bir çağın kapıları aralanırken, Sinop NGS’nin hayata geçmesiyle Türkiye, enerji ihtiyacını karşılamada dev bir sıçrama yapmaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN