Eğitim öğretimde yeni dönemin ayak seslerini MEB açıkladı. Sınıfta kalan öğrenciler için artık yeni bir yol daha var. O öğrencilere meslek öğretileceğini ünlü gazeteci duyurdu. İşte tüm detaylar...
BURAK ÖZTOPRAK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimde yeni dönemin kapılarını araladı. Bu dönemde sınıfta kalan öğrencilere meslek öğretileceği paylaşıldı. Ünlü gazeteci sosyal medya hesabı üzerinden detayları paylaştı. İşte detaylar...
TELAFİ SINAVLARI TARİH OLUYOR
Liseye geçiş yapan öğrencileri ilgilendiren gelişme paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklamasına göre, 9. sınıfta başarısız olan öğrenciler için sınıf tekrarı yerine bir yol daha açıldı. Paylaşılan bildiride, sınıfta kalan 9. sınıf lise öğrencisi için telafi sınavı söz konusu olmayacak. Üst sınıfa geçme hakkına sadece meslek liselerine geçiş yapmaları halinde öğrenime devam edebilecek.
ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ YOL
Lise 1'de başarısız olan öğrenci, sınıf tekrarına kalmak yerine, isteğe bağlı olarak mesleki eğitim merkezi haftalık ders çizelgesinde ortak derslerden en az ikisini sınıf tekrarı kaldıkları için başarılı şekilde bitirmeleri gerekiyor. Açıklamaya göre, işletmede mesleği eğitime devam etmek suretiyle yıl kaybı yaşamadan mesleki eğitim merkezlerinin 10'uncu sınıfına ilgili derslerden sorumlu olarak nakil ya da geçiş yapabilecek.
SINIF TEKRARI OLACAK MI?
MEB'in sınıfta kalan öğrenciler konusunda kafa karışıklığı yaşadığını söyleyen ünlü gazeteci Abbas Güçlü, kalan öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezleri'ne yönlendirileceğini paylaştı. Bu açıklamanın ardından, "Peki yeniden okullarına dönebilecekler mi, üniversite şansları olacak mı? Sınıfta kalan sayısı kolejlerde yüzde kaç, devlette kaç? Tek çözüm bu mu?" sorularını paylaştı. Paylaşımın altına yorum yapan bir kullanıcı meslek liselerinde devam etmeyi tercih etmeyen öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını iddia etti.
MEB’in kafası sınıfta kalan öğrenciler konusunda da karmakarışık!
— Abbas Güçlü (@AbbasGucluTR) July 31, 2024
Kalan öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yönledirilecekmiş!
Peki yeniden okullarına dönebilecekler mi, üniversite şansları olacak mı?
Sınıfta kalan sayısı kolejlerde yüzde kaç, devlette kaç?
Tek çözüm bu mu?