Sınıfta kalacağını anlayan öğrenciler bunu yapıyor: Parayı bastırıp... Ünlü eğitimciden şoke eden iddia!

Sınıfta kalacağını anlayan öğrenciler bunu yapıyor: Parayı bastırıp... Ünlü eğitimciden şoke eden iddia!

Sınıfta kalacağını anlayan öğrenciler bu yönteme başvuruyor! Parayı bastırıp... Ünlü eğitimciden şoke eden iddia...

Ünlü eğitimci Abbas Güçlü'nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, eğitim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Güçlü, bazı öğrencilerin sınıfta kalmamak için son çare olarak özel okullara geçiş yaptığını iddia etti. Bu öğrencilerin, 8-9 zayıf dersle sınıfı geçemeyeceklerini anladıklarında, ailelerinin maddi imkanlarını kullanarak özel okullara kayıt olduklarını belirtti.

Abbas Güçlü, bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Bazı öğrenciler, sınıfta kalacaklarını anlayınca son bir ayda parayı bastırıp özel okula geçiyor. Dahası, bu geçişin ardından bir mucize gerçekleşiyor ve bu öğrenciler takdirname alarak sınıfı geçiyor."

Güçlü, bu tür öğrenciler için özel olarak var olan "Kalan Öğrenciyi Sınıf Geçirme Kolejleri"nin bulunduğunu iddia ederek eğitim sisteminde yaşanan bu durumu eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu iddialara henüz resmi bir yanıt vermedi. Ancak bu tür iddialar, eğitim sisteminin adalet ve eşitlik ilkelerine gölge düşürebilecek nitelikte. Abbas Güçlü'nün paylaştığı bu iddialar, toplumda geniş bir yankı bulmuş durumda ve birçok kişi bu konunun araştırılması gerektiğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN