Dostları Sadık Battal'ı uğurladı: 'Kurban olduğu Allah ona rahmet eylesin'

Dostları Sadık Battal'ı uğurladı: 'Kurban olduğu Allah ona rahmet eylesin'

İstanbul'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle 61 yaşında Hakk'a yürüyen yönetmen, yazar ve akademisyen Sadık Battal'ı son yolculuğuna dostları uğurladı. Törende konuşan Hakan Albayrak 35 yıllık dostunu "İçten, canı gönülden, aşk ve şevkle Allah diyen bir insandı, kurban olduğu Allah ona rahmet eylesin" ifadeleri ile uğurladı.

SALİHA SULTAN

Yönetmen, yazar ve akademisyen Sadık Battal İstanbul'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle 61 yaşında vefat etti. Farklı kişiliği ile her çevrede sevilen bir isim olan Battal'ın vefatı sinema ve edebiyat dünyasında büyük üzüntüye neden oldu. Battal için bugün İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Battal'ı İstanbul'daki cenaze töreninde son yolculuğuna Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, KARAR Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, KARAR yazarı Hakan Albayrak, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ali Verçin, Hasan Aycın, Mükremin Atmaca, Gökhan Özcan, Cemal Şakar, Murat Pay, Mehmet Çelik, Turan Kışlakçı, Osman Nail Doğan, Hüseyin Akın, Mükremin Atmaca, Selahattin Yusuf, Ertuğrul Fındık, Salih Zengin, Mustafa Akar, Gökdemir İhsan, Cengiz Er, Bayram Öz, Saadettin Acar, Mustafa Özel, Fatih Yurdakul, Suavi Kemal Yazgıç, Atakan Yavuz, Alper Gencer gibi dostları uğurladı.

sdgdg.jpg

Cenaze töreninde konuşan dostu Hakan Albayrak'ın "35 sene önce tanıştık, o gün bugündür beraberdik, ta içten canı gönülden, aşkla, şevkle Allah diyen bir adamdı, kurban olduğu Allah ona rahmet, merhamet eylesin" sözlerinin ardından gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Fatih Camii'ndeki kalabalık cenaze töreninin ardından Battal'ın cenazesi memleketi Manisa Akhisar'a doğru yola çıktı. Battal'ın cenazesi, yakın dostları Ebubekir Kurban ve Murat Zelan gibi isimler ve ailesi tarafından karşılanarak aile mezarlığına defnedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN