Şimdi ekiliyor, sonbaharda hasat yapılıyor! En değerli tarım ürünlerinden, o ilimizde üretiliyor

Şimdi ekiliyor, sonbaharda hasat yapılıyor! En değerli tarım ürünlerinden, o ilimizde üretiliyor

Havaların ısınması ile birlikte toprakla buluşuyor sonbahar denildi mi hasat için zil çalıyor. Tüm çiftçilerin gözünü o şehre dikiyor en değerli tarım ürünleri oradan çıkıyor. Çiftçilerin yoğun mesaisi başladı 4 aylık süreç için gong çaldı. İşte tüm detaylar…

Kendine has lezzeti ile bilinen ve coğrafi işareti bulunan Konuralp pirinci Düzce'de toprakta buluştu. Mayıs ayı sonunda başlayan Konuralp pirinci ekim çalışmaları için hummalı bir süreç başladı. Türkiye'de Mayıs sonu gibi yapılan ekim işlemlerinin verimi ise 4 aylık sürenin sonunda alınıyor. İşte tüm detaylar…

4 YILDA %35 BÜYÜDÜ

Düzce denildiğinde birçok kişinin aklına tarım şehri gelmektedir. Kendini has lezzetleriyle üretilen ürünler dikkat çekerken Konuralp pirinci de bunlardan biri oluyor. Konuralp bölgesinde valiliğin destekleriyle 4 yılda %35 büyüyen ve 2100'de kar alana çıkarılan üretim alanlarında ilk ekim çalışmaları için kollar sıvandı. Vali Selçuk Aslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen ekim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Tescilli Konuralp pirincinde hasat 'yüksek verim' beklentisiyle başladı

Gerçekleştirilen programda konuşma yapan Aslan, Konuralp pirincinin kentin en kıymetli tarım ürünlerinden biri olduğunu belirtti. Çeltik ekiminin şehirleşmeye de bağlı olarak gerilediğini dile getiren Aslan Valilik bünyesinde yapılan projeler ile birlikte bu sürecin tekrardan canlandırıldığını aktardı. Vali Aslan, "2020 yılında 1645 dekar alanda çeltik üretimi yapılırken, Valiliğimizin proje ve teşvikleriyle bugün üretim alanını yüzde 35 büyüterek yaklaşık 2 bin 100 dekar alana çıkardık. Teşvik politikalarıyla yüzde 50 hibe desteğimiz, bunun bir çıktısı olarak da bugün yüzde 35 artırdığımız ekim alanımızla toplam üretim hedefimizi 1470 tona taşımış bulunmaktayız. Nihai hedefimiz, Düzce sınırları içerisinde 5 bin dekarlık alanda üretim yapmaktır." sözlerini dile getirdi.

Konuşmasının ardından bölgede bu yıl ilk kez drone ile çeltik ekimi yapıldığını dile getiren Aslan çizmelerini giyerek Sulak arazide geleneksel yöntemlerle tohumları toprakla buluşturduğu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN