Şifayı bu kumda buldular: Bileti kesen oraya koşuyor

Şifayı bu kumda buldular: Bileti kesen oraya koşuyor

Çanakkale’nin Şifa Durağı: Lapseki’deki Kum Adası. Akın akın gidiyorlar

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde yer alan Kum Adası, her yıl 25-30 Ağustos tarihlerinde ziyaretçilerin akınına uğruyor. Özellikle romatizmal hastalıkları olan kişiler için bir şifa noktası haline gelen bu bölge, Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarla dolup taşıyor.

Kum Adası’nın Şifalı Kumları

Belde merkezinde bulunan ve kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzanan bu kumluk alan, küçük bir gölet oluşturuyor ve karayla bağlantısı bir köprü aracılığıyla sağlanıyor. Şifalı olduğuna inanılan Kum Adası, özellikle ağustos ayının son haftasında romatizmal rahatsızlıkları olan kişilerden büyük ilgi görüyor.

“Kum Adası’nda Şifa Buluyorum”

Çanakkale’den gelen 68 yaşındaki Hikmet Topaloğlu, pandemi öncesinde her yıl ağustos ayında Kum Adası’na geldiğini belirtiyor. Bölgenin çok eski bir tarihe sahip olduğunu anlatan Topaloğlu, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle her yıl ağustos ayının son haftasında Kum Adası’na gelip, şifalı olduğu söylenen kuma bacaklarını gömdüğünü ifade ediyor.

70 yaşındaki Seyfullah Akçay ise son 15 yıldır Kum Adası’na geldiğini ve burada şifa bulduğunu dile getiriyor. Akçay, bacaklarındaki ağrıların 5-6 ay boyunca geçtiğini belirterek, romatizmal hastalığı olan herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyor.

53 yaşındaki Nuray Aslan da Kum Adası’na şifa aramak için 5 yıldır geldiğini ve ağrılarına iyi geldiğini söylüyor. Aslan, burada şifa bulmak için gelen birçok kişiyle tanıştığını da ekliyor.

66 yaşındaki İbrahim Bağkazar ise 8 yıldır Kum Adası’na geldiğini belirtiyor. Bağkazar, “Eşimin ayaklarında ve kollarında ağrılar olduğu için gelip burada kalıyoruz. Kumda şifa buluyoruz,” diyor.

Kum Adası’nın Çekim Gücü

Kum Adası, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda şifalı kumlarıyla da dikkat çekiyor. Her yıl ağustos ayında bu bölgeye gelen insanlar, burada hem tatil yapma hem de sağlık sorunlarına çözüm bulma fırsatı yakalıyor. Kum Adası, Çanakkale’nin bu şirin beldesini ziyaret edenler için vazgeçilmez bir durak haline gelmiş durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN