SGK'dan milyonları sevindirecek prim haberi! Ücretsiz prim desteği geliyor... Şartlar açıklandı

SGK'dan milyonları sevindirecek prim haberi! Ücretsiz prim desteği geliyor... Şartlar açıklandı

SGK'dan milyonları sevindirecek prim haberi geldi! Ücretsiz prim desteği geliyor! Şartlar ise açıklandı! İşte ayrıntılar...

SGK, işverenlerin yükünü hafifletecek önemli bir adım atarak, 2024 yılında 16 farklı prim teşviki sunmaya karar verdi. Bu teşvikler kapsamında, SGK emekli, işsiz, engelli, malul ve yaşlı çalışanlara yönelik prim desteği sağlayarak işverenlerin ödeme oranlarını %5 ile %37,5 arasında azaltma imkanı sunuyor.

İŞVERENLERE ÖNEMLİ DESTEK

Aile destek paketi ödemeleri başladı mı? Kimler ödeme alabilecek?

SGK'nın sağladığı bu teşvikler, özellikle KOBİ’ler için büyük bir önem taşıyor. İşsizlik maaşı alan, emekli veya Ar-Ge alanında çalışanları istihdam eden işverenler, bu teşviklerden faydalanarak prim ödeme oranlarını önemli ölçüde düşürebilecekler. Böylece işverenler, çalışan giderlerinde ciddi tasarruf sağlayabilecekler.

PRİM DESTEĞİ İLE MALİYETLER AZALIYOR

Şartları sağlayan herkese PTT'den ödeme yapılıyor! Ödemeler iki ayda bir hesaplara yatıyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Şirketler için çalışan giderleri, maaşlar ve SGK primleri gibi yan kalemlerle birlikte büyük bir maliyet kalemi oluşturuyor. Bu nedenle işletmeler, çalışan sayısına bakmaksızın yan giderleri azaltmanın yollarını arıyor. SGK'nın sunduğu 16 teşvik, bu noktada işverenlere önemli bir fırsat sunuyor. 2024 yılında uygulanacak teşvikler arasında en çok talep gören 7 tanesi ise özellikle dikkat çekiyor.

TEŞVİKLERİN DETAYLARI

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

  • 5510 Sayılı Kanun: Emekli çalışanların en son çalıştıkları iş yerinden ayrıldıktan sonra 30 gün içinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları durumunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal güvenlik priminin işveren hissesinin %5'lik kısmını karşılıyor.
  • İşsizlik Ödeneği Alanlar: İşsizlik ödeneği alan sigortalıların özel sektörde işe başlaması halinde, bu kişilerin işsizlik ödeneğine hak kazandıkları süre boyunca prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan kısa vadeli sigorta primlerinin %1'i ile uzun vadeli sigorta primleri ve genel sağlık sigortası primi İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor.
  • 6111 Sayılı Kanun: 1 Mart 2011 - 31 Aralık 2025 tarihleri arasında işe alınan sigortalıların sigorta primi işveren hissesinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Ayrıca, işsizler arasından yeni işe alınanlar için ek 6 aylık teşvik de mevcut.
  • Engelli Çalışanlar: Özel sektördeki iş yerlerinde engelli çalışanlar için sigorta primi işveren hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.
  • Ar-Ge ve Tasarım Personeli: Ar-Ge/Tasarım personeli için sigorta primi işveren hissesinin yarısı, 31 Aralık 2028 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN