Sera Kadıgil sert çıktı: Bir de utanmadan 'sahiplendireceğiz' diyorlar...

Sera Kadıgil sert çıktı: Bir de utanmadan 'sahiplendireceğiz' diyorlar...

Sokakta yaşayan köpekleri 'uyutmanın' yolunu açan kanun teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. TİP vekili Sera Kadıgil'in kanun teklifinin görüşüldüğü sırada söz alarak teklifle ilgili yaptığı eleştiriler dikkat çekti. Uzmanların kısırlaştırmayla bu sorunu 2 senede çözebileceğini belirten Kadıgil, 4 yılda 4 bin barınak sözü veren AK Parti'ye sert çıktı: Kimsenin kılına bir zarar gelmemiş köpekleri katletme peşindeler, bir de utanmadan 'sahiplendireceğiz' diyorlar...

AK Parti sokakta yaşayan köpeklerin “uyutulmasını” içeren tartışmalı 17 maddelik yasa teklifi, günlerdir süren protestolar ve görüşmelerin ardından sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Oylamaya 594 milletvekilinin 500'ü katılırken, 275 milletvekili kabul, 224 milletvekili ise ret oyu verdi. Bir milletvekili de çekimser kaldı.

TİP vekili Sera Kadıgil'in kanun teklifinin görüşüldüğü sırada söz alarak teklifle ilgili yaptığı eleştiriler dikkat çekti. Uzmanların kısırlaştırmayla bu sorunu 2 senede çözebileceğini belirten Kadıgil, 4 yılda 4 bin barınak sözü veren AK Parti'ye "Hadi Tayyip Bey'in uçaklarından birini sattın bütün barınakları yaptın, parası yetiyor. Yüzlerine bakın şu çaresizliğe bakın. Bu hayvanları müebbet hapse koymanın kimin ne hakkı var ya. Şu çaresizliğe şu üzüntüye bakın. Kimsenin kılına bir zarar gelmemiş köpekleri katletme peşindeler. Bir de utanmadan 'sahiplendireceğiz' diyorlar. Komisyon burada.

Kardeşim sen üretimi yasaklıyor musun? Sen ticareti yasaklıyor musun? Sen kaçakçılıkla ilgili bir şey yapıyor musun? Sen hani yoksullar deyip duruyorsun ya. Petshoplarda bin dolara hayvan satılmasına ses çıkartıyor musun ki gelip burada bana "sahiplendireceğim" diyorsun. Biraz dürüst olun dürüst." sözleriyle sert çıktı.

Sera Kadıgil'in açıklamalarından dikkat çeken başlıklar şöyle:

'MİLYONLAR GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLİYOR'

"Milyonlarca insanın gözü kulağı burada. İnsanlar AKP'nin 20 yıldır yapmadığı işi yaptıkları için gözyaşı içinde bu teklifi izliyorlar. AKP sıralarında 3 milletvekili var. Çünkü talimatı aldılar. Çünkü vicdanlarıyla Saray arasında sıkıştıklarında hep Saray'ı seçtiler yine öyle olacak.

2 ay önce yine bu kürsüdeydim. "Uyutma" diye nabız yokluyorlardı. Bu son 2 ayda kanun teklifi "uyutma" yerine "ötenazi" olarak geldi. Şimdi de "ötenaziyi kaldırdık toplayıp barınaklara koyacağız" diyorlar. Niye döndüler? Çünkü görev suçları yüzünden zarar gören insanların acılarını kullanarak milyonlarca suçsuz köpeği öldürmenin meşru bir zemini kalmadı ortada.

'OYUNLARI TUTMADI'

Ölüm teklifini buraya getirenler dünden beri 'Biz de hayvanları çok seviyoruz, öldürmeyeceğiz, barınaklara koyacağız' diyorlar. Çünkü oyunları tutmadı. Troller yetmedi halk tepki gösterdi. Şimdi yeni bir meşru zemin inşaa etmeye çalışıyorlar. "Barınaklarda yaşatacağız" diyorlar. Bu yalan değil ise ki yalan toplu bir halüsinasyon olabilir.

'BUNA KÖPEKLER BİLE GÜLER'

Türkiye'de kaç hayvan yaşadığını bilen yok. Kimse bilmiyor bu sorunun cevabını ama 4 milyon hayvan var yazmışlar bu teklife. Geçtiğimiz 20 yılda 200 barınak açmaktan aciz bir saray rejimi önümüzdeki 4 yılda 4 bin adet barınak açacakmış, burada da köpekleri mutlu mutlu yaşatacakmış. Buna köpekler bile inanmaz.

'TAYYİP BEY'İN BİR UÇAĞI...'

Hadi de bunları yaptın. Tayyip Bey'in uçaklarından birini sattın bütün barınakları yaptın, parası yetiyor. Yüzlerine bakın şu çaresizliğe bakın. Bu hayvanları müebbet hapse koymanın kimin ne hakkı var ya. Şu çaresizliğe şu üzüntüye bakın. Kimsenin kılına bir zarar gelmemiş köpekleri katletme peşindeler. Bir de utanmadan 'sahiplendireceğiz' diyorlar. Komisyon burada.

Kardeşim sen üretimi yasaklıyor musun? Sen ticareti yasaklıyor musun? Sen kaçakçılıkla ilgili bir şey yapıyor musun? Sen hani yoksullar deyip duruyorsun ya. Petshoplarda bin dolara hayvan satılmasına ses çıkartıyor musun ki gelip burada bana "sahiplendireceğim" diyorsun. Biraz dürüst olun dürüst.

'KISIRLAŞTIRMAYLA ÇÖZÜLEBİLİR'

Uzmanlar "Köpeklerin mezarı olacak bu hapishanelere milyarlar harcayacağımız yerde bunun ondan bir fiyatına kısırlaştırma yapabilir ve bu sorunu 2 sene içerisinde çözebiliriz." diyor. Ama siz yaşatmayı değil öldürmeyi seçiyorsunuz. Siz mahallesine alışkın, aşılı köpekleri toplayıp yerine gelecek yaban hayati sayesinde daha çok çocuğun yaralanmasına yol açacak bir şey yapıyorsunuz.

MHP Grup başkanvekili Filiz hoca daha 15 gün önce şöyle dediniz "Mahallenin maskotu olan uysal hayvanlar bulundukları yerde yaşamaya devam edecekler." Sosyal medya hesabınızda duruyor bu. Bu teklife MHP grubu olarak 'evet' dediğiniz anda en başta bu hayvanları toplayacaklar, bu doğru bir bilgi değil. En azından o paylaşımı silmeniz gerekiyor.

'SİZ AZMETTİRDİNİZ'

Kendinizi şöyle rahatlatmaya çalışıyorsunuz. 'Ya öldürmeyeceğiz, siz bize güvenmiyor musunuz?" diyorsunuz. Siz bu akıl ve bilim dışı teklife evet dediğiniz anda binlerce köpeği öldürdünüz. 3 günde Gökova'da onlarca köpeği zehirlediler, Ankara'da bir inşaatta 8'i yavru 13 köpeğin cesedi bulundu. Urfa'da bir masum köpeği dün gece siz burada bu yasayı geçirmeye çalışırken boğazını keserek katlettiler. Daha dün Bartın'da köşeye sıkıştırdıkları köpekleri tüfekle kurşuna dizdiler. Siz azmettirdiniz, siz cesaretlendirdiniz bunları. Ya Buca'da kör bir hayvanı katletmeye kalktılar. Biz öldürmedik diyemeyeceğiniz bir noktadasınız. Sadece bu kör köpek var ya iki cihanda sizin yakanızı bırakmayacak.

'20 YILDIR SİZ YÖNETİYORSUNUZ'

Tunahan, Keçiören'de yaralandı. Ben mi yönetiyorum orayı? 20 yıldır siz yönetiyorsunuz. Doğru düzgün kısırlaştırma, aşılama yapmamış ondan sonra Tunahan yaralandı. Siz ne yaptınız buna bu kadar üzülen AKP grubu aldınız o belediye başkanını Ankara büyükşehir belediyesine koydunuz.

Kadıgil'in kürsüye çıkmasıyla Meclis'i terk eden AK Parti grubundan Bilecik milletvekili Halil Eldemir, Sera Kadıgil'in açıklamalarına "Hatibin tüm sözlerini kendisine iade ediyoruz. Kanun teklifi ile ilgili eleştirilerinin hiçbirine katılmıyoruz. Köpeklerin saldırısına uğrayan çocukların anne ve babalarına komisyondaki davranışlarından dolayı AK Parti grubu olarak kendisini dinleme nezaketi göstermedik." yanıtı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN