Sektörün sayılı elemanı! Ayda 100 bin TL kazanç sağlıyor! İşlere randevuyla yetişiyor, yanına eleman bulamıyor

Sektörün sayılı elemanı! Ayda 100 bin TL kazanç sağlıyor! İşlere randevuyla yetişiyor, yanına eleman bulamıyor

Sektörün sayılı elemanları arasında yer alıyor ayda 100.000 TL kazanç sağlıyor. İşlere randevu ile yetişiyor yanında çalışacak tek bir eleman bile bulamıyor. Günlük 3.500,4000 TL kazanç sağlıyor yazın Erzincan'da kışın ise Muğla'da çalışıyor. İşte tüm detaylar…

Erzincan'da taş işleyerek duvar inşa eden taş duvar ustası ayda 100.000 TL kazanç sağlıyor. Taş duvar ustalarının günlük 3.500,4000 TL kazanç sağladığını belirten taş ustası yaz aylarında Erzincan'da kış aylarında ise Muğla'da taş ev inşa ettiğini söyledi. İnşaat sektöründe bu işi yapan usta sayısı her geçen gün azalırken var olan ustalarda randevu ile işlere yetişiyor.

GEÇMİŞİN TARİHİ İZLERİNİ TAŞIYOR

Türkiye'de geçmiş yıllardan günümüze dek uzanan pek çok farklı yapı bulunurken bunların birçoğu taş ustaları tarafından işlendi. Sosyal olanlardan yollara kadar birçok yapının yapımında taşların işlenerek adeta sanata dönüştürüldüğü görülürken bu sanatı günümüzde devam ettiren kişi sayısı da her geçen gün azalıyor. Erzincan'da sayısı yok denilecek kadar az olan taş ustaları randevu ile işlere yetişiyor. Yaz aylarında Erzincan'da çalışan ustalar kış aylarında Muğla'ya giderek taş evler inşa ediyor.

Erzincan'da Taş Duvar Ustalarının Kazancı ve Zorluğu - Haberler

Taşları işleyerek salata dönüştüren Şakir Alkan, ev sahiplerine göre işçilik yaptıklarını söyledi. Saçları çekiçle işleyerek harçlığı duvar yaptıklarını söyleyen Alkan, güzel bir işçiliğin güzel eserler ortaya çıkarttığını vurguladı.

Aylık 100 bin TL kazanıyorlar ama çalışacak eleman yok! | TGRT Haber

100.000 TL KAZANIYOR

Şakir Alkan, yaptıkları işin sanatkarları olduklarını ifade etti. Kendilerinden sonra gelen kişilere bu işi bırakmak istediklerini söyleyen Alkan, taş duvar ustasının pek fazla bulunmadığını belirtti. Taş duvar ustalarının günlük 3.500,4000 TL kazanç sağladığını belirten Alkan, bu rakamın aylık yaklaşık 100.000 TL'ye ulaştığını vurguladı.

Aylık 100 bin TL kazanıyorlar ama çalışacak eleman yok! | TGRT Haber

5 yıldır taş duvar ustalığı yaptığını söyleyen Cevdet Akar, taşların makineden geçmediği için elle bu işi yaptıklarını söyledi. Taşları istedikleri şekle elleriyle soktuklarını dile getiren Akar, işlerine gönül verdiklerinin de altını çizdi. Almanya'da yaşayan ve yaz aylarında Erzincan'a gelen gurbetçi Hıdır Yıldız, Erzincan'da ev yaptıklarını ve bahçesine taş duvar ördürmeyi tercih ettiklerini söyledi. Yıldız, taş duvar ustası bulmanın da oldukça zor olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN