Seçil Erzan'ın itirafları şoke etti: Moci bana dönem dönem kara para getiriyordu

"Yüksek karlı gizli fon" vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı. Savcılık ifadesinde, “Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Ondan 'Moci' ile gidip 10 milyon lira para aldım. 14 milyon lira para olacak şekilde geri ödedim.” diyen Erzan’ın 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Aslan ve "Moci" olarak bilinen Mojtaba Haghani hakkında "Tefecilik" suçundan 2 yıl 6'şar aya kadar hapis cezaları talep edildi.

Futbol camiasından Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi ünlü isimleri yüksek kazanç vadeden bir fon ile dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan’ın müşteki şüpheliler "Moci" adıyla tanınan Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan’ı banka bünyesinde özel bir fon olduğuna ve yüksek kar getirisi sağladığına ikna ederek dolandırdığı belirtildi.

BİRİNDEN 200 BİN DİĞERİNDEN 2 MİLYON DOLAR ALDI

Erzan, Haghani’den 200 bin dolar, Aslan’dan ise 2 milyon dolar alarak dolandırıcılık yaptı. Ancak, zamanla taraflar arasındaki ilişki bankacı-müşteri ilişkisinin ötesine geçti ve Erzan, acil kredi ihtiyaçlarında Haghani ve Aslan’dan kazanç karşılığı ödünç para aldı.

'SÜLEYMAN ASLAN BÜYÜK TEFECİDİR'

Şüpheli Erzan’ın ifadesine yer verilen iddianamede, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir, benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Ondan 'Moci' ile gidip 10 milyon lira para aldım. 14 milyon lira para olacak şekilde geri ödedim. Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu" dediği aktarıldı.

İddianamede, müşteki şüpheli Haghani’nin ifadesine göre Erzan’ın, Aslan’dan 14 milyon lira geri ödemeli 10 milyon lira ödünç para aldığı, parayı aldıktan sonra Haghani’nin bu parayı Erzan’ın evine götürüp bizzat kendisinin bıraktığını, zaman zaman Erzan’ın kendisine 100 bin dolar teslim ettiğini ancak 200 bin dolar olan anaparasını almadığını söylediği kaydedildi.

İddianamede ayrıca, müşteki şüpheli Aslan’ın birden çok kez yüklü miktarlarda parayı Erzan’a verdiğini söylediği, sonuç olarak Aslan ile Haghani’nin ayrı ayrı ‘tefecilik’ suçunu işlediğinin değerlendirildiği belirtildi.

ERZAN'A 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Seçil Erzan’ın "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Ayrıca, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani’nin "Tefecilik" suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Konuya ilişkin yargılama 4 Ekim’de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN