Schengen çilesi büyüyor... Türkiye'den sonra o ülkeye de set çekildi: En çok vize reddi alan ikinci ülke

Schengen çilesi büyüyor... Türkiye'den sonra o ülkeye de set çekildi: En çok vize reddi alan ikinci ülke

Schengen vizesi çilesi büyümeye devam ediyor! Türkiye'den sonra şimdi de o ülkeye set çekildi! En çok vize reddi alan ikinci ülke...

Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vize başvuruları giderek zorlaşıyor. Beyaz Rusya, Rusya, Hindistan, Fas, Çin gibi ülkelerden yapılan vize başvurularının kabul oranları, Türkiye'den yapılan başvuruların önüne geçti. Avrupa Komisyonu'nun resmi verilerine göre, vize ret oranı bakımından yalnızca İran, Türk vatandaşlarından daha yüksek bir orana sahip.

VİZE RET ORANLARI VE AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Avrupa Birliği'ne tam üyelik başvurusu olan ve gümrük birliğinde ortaklığı bulunan Türkiye, Avrupa Birliği ile imzalanan Ortaklık Anlaşmaları’na rağmen, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarında giderek daha sert bir tavır sergiliyor. Bu durum, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya seyahatlerini önemli ölçüde zorlaştırıyor.

Schengen vizesi başvurularında sıkıntı büyüyor

EN YÜKSEK VİZE RET ORANI İRAN'DA

2023 yılında AB ülkelerine yapılan 1 milyon 55 bin 885 vize başvurusunun yüzde 16'dan fazlası reddedildi. Bu, yaklaşık 200 bin Türk vatandaşının vize başvurusunun reddedildiği anlamına geliyor. İran vatandaşlarının vize ret oranı ise 2022'de yüzde 25.1 iken, 2023'te yüzde 30’a yükselerek Türk vatandaşlarının önüne geçti.

İran yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 28 Haziran'da sandığa gidecek - Balıkesir Haberleri

TÜRKİYE, VİZE BAŞVURULARINDA EN ÇOK REDDEDİLEN İKİNCİ ÜLKE

Türk vatandaşları, vize başvurularının reddedilme oranı bakımından Avrupa'da ikinci sırada yer alıyor. 2024 yılında bu durum daha da kötüleşti. Corona virüsü sonrası artan başvuru yoğunluğu, ekonomik kriz ve Avrupa'ya kaçak girişler, vize başvurularının daha sıkı incelenmesine yol açtı.

TÜRK PASAPORTU İLE VİZE ALINMADAN GİDİLEN ÜLKE SAYISI NEDEN AZ? | Anka Enstitüsü

ALMANYA’DA VİZE SÜRECİ 7 AYA KADAR UZAYABİLİR

Almanya, vize randevularının 7 aya kadar sürebileceğini belirtti. Randevudan sonraki işlemler de birkaç ay sürebiliyor, bu da vize başvurularının sonuçlanmasının bir yıla kadar uzayabileceği anlamına geliyor. Nadir durumlarda, vize başvuruları bir ay veya birkaç ay içinde sonuçlanabilirken, en büyük sıkıntılar aile birleşimleri veya iş ziyaretlerinde yaşanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN