Savcıya tehdit davası: 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da özel bir hastanede 12 bebeğin ihmalle ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesi üzerine, "Yeni Doğan" çetesi üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 11 kişi gözaltına alındı, bunlardan 8'i Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine gereksiz yere yatırıldığı iddia edilen 12 bebeğin ihmal sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesine ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılardan 8'i bugün Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Diğer 3 şüphelinin ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos'ta önce telefonla sonra da makamında görüşen avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılmış, savcının odasına kayıt cihazı yerleştirilmişti.

Avukat A.A'nın irtibatı tespit edilen M.K.Z'nin görüştüğü savcıyı açık şekilde ölümle tehdit etmesi kayıt altına alınmıştı. Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı anlaşılmıştı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, savcı Y.E'nin yürüttüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde ettikleri belirlenen, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN