Saraybosna'da Fidye için kaçırılan Türk vatandaşı İstanbul'a getirildi: Yaşadığı dehşeti ve kurtulma sürecini anlattı

Gaziantep'ten tatil için çıktığı yurt dışında Afgan olduklarını iddia eden bir grup tarafından kaçırılan Türk vatandaşı Muhammed Çolak, Saraybosna'da geçirdiği zor günlerin ardından İstanbul'a döndü. Çolak, kaçırıldığı süreçte yaşadıklarını ve ailesinin ödediği 4 bin euro fidye karşılığında nasıl serbest bırakıldığını detaylarıyla paylaştı. Dışişleri Bakanlığı'nın müdahalesiyle Türkiye'ye sağ salim dönen Çolak, yaşadığı dehşeti ve kurtulma sürecini basın mensuplarıyla paylaştı.

Saraybosna'da fidye için kaçırılan Türk vatandaşı Muhammed Çolak, İstanbul'a döndü. Çolak, yaşadığı dehşeti ve Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine sağladığı yardımları anlattı.

Hırvatistan'da kaçırıldığına dair sosyal medyada yayımlanan haberlerle gündeme gelen Türk vatandaşı Muhammed Çolak, Gaziantep'ten tatil amacıyla çıktığı yurt dışında, kendisini kaçıran grubun Afgan olduklarını belirtti ve "İlk 2 gün boyunca fidyeden bahsedilmedi. Sadece yürüdük, dağları aştık. Hırvatistan sınırında fidye için ailemizi aramamızı istediler. Ailemizi aradıktan sonra da ağır şiddetlere maruz kaldık. Ailemiz fidyeyi gönderdikten sonra darp uygulanmadı" şeklinde konuştu.

66ba1dbf1706cf2dc93265a1.webp

Fidyecilerin elinden kaçmaya çalışırken düştüğünü, grubun iki üyesinin kendisini yukarıya çıkardığını belirten Çolak, yaşadığı zorlukları ve dışişleri bakanlığının kendisine sağladığı yardımları da aktardı. Çolak, "Dağlık bölgedeyken fidyecilerin elinden kaçmaya çalıştım ve düştüm. Grubun iki üyesi beni yukarı çıkardı. Dışişleri Bakanlığımız sayesinde Türkiye'ye sağ salim gelebildim" ifadelerini kullandı.

66ba243c1706cf2dc93265cf.webp

Çolak, ailesinin 4 bin euro fidye ödediğini, bu ödemenin ardından fidyecilerin daha fazla para talep edeceğini belirtti, ancak Bakanlığın müdahalesiyle grubun kendilerini dağ yolunda bıraktığını vurguladı. 5-6 gün rehin kaldığını ve vücudunda oluşan darp ve yara izlerini gösterdi. Ayrıca, kurtarıldıktan sonra ailesiyle duygusal bir telefon görüşmesi yaptığını ve akşam uçağıyla Gaziantep'e döneceğini söyledi.

66ba243c1706cf2dc93265d1.webp

NE OLMUŞTU?

Hırvatistan'da kaçırıldığına dair sosyal medyada haberler çıkan Muhammed Çolak için Dışişleri Bakanlığı devreye girmişti.

Bakanlık yetkilileri, Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temasa geçmiş kurtarılan Çolak'ın Saraybosna üzerinden yurda dönmesi için harekete geçilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN