Şanlıurfa'dan Ankara'ya sıçradı! Ankara kuduz alarmı: Hastalık taşıyan köpekleri başkente getirdiler

Şanlıurfa'dan Ankara'ya sıçradı! Ankara kuduz alarmı: Hastalık taşıyan köpekleri başkente getirdiler

Tehlike Şanlıurfa'dan Ankara'ya sıçradı! Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan bir barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpekler Ankara’ya getirildi. Köpeklerin bakımsız kaldığı iddiası ile Ankara’ya getirilmesinde sorumlu olan ve gözaltına alınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ise tutuklandı…

Ankara Gölbaşı’nda kurduğu Patiliköy Köpek Barınağı’nda hayvanseverlerin bağışları ile sokak köpeklerine bakan ve ayrıca Yaşama Tutunan Patiler Derneği’nin başkanlığını yapan Buket Özgünlü’nün, Şanlıurfa Siverek’te bulunan barınakta kuduz hastalığı taşıyan köpekleri alarak Ankara’ya getirdiği iddia edildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Buket Özgünlü, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Siverek’teki barınaktan 35 köpek ve 3 yasaklı ırkı alarak Ankara’ya doğru yola çıktığı bilgisini vererek, "Barınaktaki köpeklerin hepsi hasta. Hiçbiri kısır değil. Kısırlaştırmama nedenleri de kuduz varmış, 3-4 tane kuduz çıkmış. Bunlar da o nedenle kısırlaştırma yapamıyorlarmış. Bebekler doğmuş, hepsi hasta, ne ararsanız var. Şu anda 35'e yakın sokak hayvanı aldık, aracımıza yükledik, 3 de yasaklı ırk, hastaydı, onlar da aracımıza yüklendi. Ankara'ya doğru yola çıktık. Kliniklere giriş yapıp, kısırlaştırılıp, tedavileri olacak." dedi.

ankarada-kuduz-alarmi-1.jpg

HAYVANLAR KARANTİNAYA BUKET ÖZGÜNLÜ GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada yayılan iddiaların ardından soruşturma başlatılırken, Siverek’ten getirilen hayvanlar belirlenerek karantinaya alındı. Buket Özgünlü ve dernekte çalışan M.S.D’de gözaltına alındı.

Ankara Valiliği konuyla ilgili yazılımı açıklama yaparak şunları söyledi:

"Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve tarım il müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Özgünlü ve M.S.D., savcılık sorgusunun ardından "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "Hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından Özgünlü, tutuklanırken, M.S.D. serbest bırakıldı.

ankarada-kuduz-alarmi.jpg

“KUDUZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL”

Buket Özgünlü tarafından kurulan Ankara Patiliköy Köpek Barınağı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Dün Şanlıurfa’dan Ankara'ya getirilen, testlerinde gençlik hastalığı olduğu öğrenilen canlar şu an büyükşehir barınağında karantinada. Süt tozu beslenenler var. Serum alanlar var. Kuduz söz konusu bile değil. Yarın detaylı bilgi aktarımı yapacağız. İçlerinde çok hasta olanlar var. Dileriz hayata tutunurlar." denildi.

Buket ÖZgünlü, 11 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başlamış ve Ankara’da Yaşama Tutunan Patiler Derneği’ni kurmuştu. Çeşitli şehirlerden getirilen köpeklerin bakımını üstlenen Özgünlü, hayvanseverlerden aldığı destekle engelli köpekler için boş varillerden tren yaparak sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

ŞANLIURFA’DA KUDUZ RİSKİ DEVAM EDİYOR

Tüm bunların yanı sıra Şanlıurfa’da kuduz riski hala devam ediyor. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde sahipsiz köpeklerde kuduz vakasına rastlanması üzerine 2 mahallede uygulamaya başlanılan karantina devam ederken, bölgede yaşayanlar sahipsiz hayvanların aşılanmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN