Kafa dinlemek isteyen soluğu burada alıyor en rahat yaşam burada sürdürülüyor. Türkiye'de en az nüfusa sahip ilçeler belli oldu. İnsan sevmiyorum diyenler bu ilçelere yerleşmek isteyecek.
Türkiye'nin dinamik nüfus yapısında bazı şehirler kalabalık olurken, diğerleri ise sakin ve huzurlu yaşamlarıyla öne çıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda, Türkiye'nin en düşük nüfuslu ilçeleri belli oldu. İşte en az kişinin yaşadığı ilçeler…
TÜRKİYE'NİN EN DÜŞÜK NÜFUSLU İLÇELERİ
TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin en düşük nüfuslu ilçeleri Eskişehir, Kırklareli, Bingöl, Afyonkarahisar ve Konya illerinde yer alıyor. Bu ilçeler, doğal güzellikleri, temiz havası ve sakin yaşamlarıyla dikkat çekiyor.
ESKİŞEHİR – HAN
Eskişehir'in Han ilçesi, sadece 2 bin 352 nüfusu ile en az nüfuslu ilçeler arasında yer alıyor. Sakin yaşamı ve doğal güzellikleri ile birçok insanın ilgisini çeken Han, huzurlu bir ortam arayanlar için ideal bir destinasyon sunuyor.
KIRKLARELİ - KOFÇAZ
Kırklareli'nin Kofçaz ilçesi, yeşil doğası ve temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor. Nüfusu 2 bin 308 olan Kofçaz, sakinliği ile huzurlu bir yaşam arayanların tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.
BİNGÖL - YAYLADERE
Bingöl'ün Yayladere ilçesi, doğal güzellikleri ve huzur veren atmosferi ile biliniyor. 2 bin 304 nüfusa sahip olan Yayladere, birçok vatandaşın gündeminde yer alarak sakin bir yaşam sunuyor.
AFYONKARAHİSAR - KIZILÖREN
Afyonkarahisar Kızılören, tarihi ve kültürel güzellikleri ile dikkat çekiyor. Nüfusu 2 bin 107 olan bu ilçe, sakin bir yaşam arayanların tercihi haline gelerek doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunuyor.
KONYA - YALIHÜYÜK
Konya’nın Yalıhüyük ilçesi, sadece 1,754 nüfusuyla dikkat çekiyor. Sakin bir yaşam alanı arayanlar için ideal olan Yalıhüyük, huzur dolu bir ortam sunuyor.
KENTTEN SIKILAN KÖYE KAÇIYOR
Türkiye'nin 2022 yılındaki yıllık nüfus artış hızı binde 7,1 iken, 2023 yılında bu oran binde 1,1'e düştü. Erkek nüfus oranı yüzde 50,1 (42 milyon 734 bin 71 kişi), kadın nüfus oranı ise yüzde 49,9 (42 milyon 638 bin 306) olarak kaydedildi. Ayrıca, il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı yüzde 93'e gerileyerek, belde ve köylerde yaşayanların oranı yüzde 7'ye çıktı.