Sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye darbe: Rapor ile ÖTV'siz araç aldılar

Sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye darbe: Rapor ile ÖTV'siz araç aldılar

Bitlis ve 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, sahte sağlık raporu hazırlayan ve bu raporlar ile hasta aylığı, bakıcı ücreti ve ÖTV muafiyeti ile araç alımı yaparak kamuyu zarara uğratan 98 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda silahlar ve sahte evraklar ele geçirildi.

Bitlis'te Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 22 Temmuz'da sabah saatlerinde büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Bitlis merkez ve Tatvan, Güroymak, Ahlat ilçeleri ile İstanbul, Van, Siirt, Batman ve Bingöl'de düzenlenen operasyonlarda sahte sağlık raporu hazırlayan kişilere yönelik baskınlar yapıldı.

9717263.jpg

SAHTE SAĞLIK RAPORU OPERASYONUNDA 98 GÖZALTI

Toplam 104 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, "Kamu zararına nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyerek gerçekte hasta olmayan kişiler hakkında sahte evrak düzenledikleri ve çeşitli tahlillere bu kişilerin yerine kendi adamlarını sokarak gerçeğe aykırı heyet raporu almalarına yardımcı oldukları belirlenen 22 şüpheli ile para karşılığında sahte rapor düzenlenmesi amacıyla talepte bulunan, haklarında düzenlenen sahte rapor ile hasta aylığı, bakıcı ücreti ve ÖTV muafiyeti ile araç alımı gerçekleştirip kamuyu büyük oranda zarara uğrattığı tespit edilen 76 kişi gözaltına alındı. Halen yakalama çalışmaları devam eden 6 şüpheli bulunuyor.

9717260.jpg

17 ARACA EL KONDU

Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 av tüfeği, 2 tabanca, çok sayıda fişek, doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, sahte rapor karşılığında ÖTV muafiyetinden yararlanarak alındığı tespit edilen 17 araca da el konuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN