Safranbolu’ya giden yemeden dönmeyecek! İşte dillere destan o lezzetler

Safranbolu’ya giden yemeden dönmeyecek! İşte dillere destan o lezzetler

Son yıllarda birçok kişinin uğramadan edemediği en güzel yerlerden biri olan Safranbolu gezi rotalarının en çok tercih edilen noktası oluyor. Safranbolu'ya gittiğinde neler yiyebilirim? diye düşünenlere muhteşem önerilerle geldik. İşte Safranbolu'ya gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken o lezzetler…

Osmanlı'dan kalma izleri taşıyan Safranbolu, tarih ve geleneği de bir araya getiriyor. Hamam, ham, külliye gibi tarihi yapılar sıkça dikkat çekerken evlerin yapısı da merak uyandırıyor. Bazıları restoran bazıları da müze olarak kullanılan evler gelen turistlerin de ilgi odağı oluyor. Safranbolu'nun meşhur lezzetleri nelerdir? diye merak edenler mutlaka bu yazıya göz atmalı. İşte Safranbolu'ya gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken o lezzetler…

SAFRANBOLU'DA NE YENİR?

Safranbolu'da Ne Yenir, Nerede Yenir? - Safranbolu Yeme-İçme Rehberi | Çok Okuyan Çok Gezen

Perohi: Mantı benzeri bir yemek olan perohi iç harcı çoğunlukla kıyma ve soğan ile yapılmaktadır. Üzerine yoğurt ve tereyağı döküldüğünde lezzetine doyum olmuyor.

Etli Yaprak Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

Etli Yaprak Sarma: Safranbolu'da yediğiniz sarmaların tadına da diyecek söz bulamayacaksınız. İncecik üzüm yapraklarının kıyma ve pirinçle doldurulması bol limonu ve zeytinyağı muhteşem bir tat ortaya çıkarıyor.

Safranlı Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Safranlı Pilav: Safran bitkisiyle ünlü olan Safranbolu'ya gittiğinizde safranlı pilav yemeden dönmeyeceksiniz. Sarı renkte hafif bir aromaya sahip olan en güzel lezzetlerden biri de safranlı pilavdır.

Zerde Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) - Yemek.com

Safranlı Zerde: O kadar yemek yiyip tatlısınız ayrılmak olmaz. Safranbolu'da yapılan zerde kuş üzümü, çam fıstığı ve safran ile harmanlanmış muhteşem bir tatlıdır.

Safranbolu Bükmesi Tarifi - YouTube

Bükme: İnce yufka içerisinde çeşitli harçlar konularak yapılan bir börek çeşidi olan bükme kıymalı, peynirli ve patatesli çeşitleri ile sunuluyor.

Safranbolu'da Ne Yenir? Safranbolu Yemekleri-Mekanları

Kuyu Kebabı: Kuyu kebabı, kuyu içinde pişirilen ve yavaş yavaş kızaran kuzu etinden yapılan bir yemektir. Yumuşak ve lezzetli olan bu et yemeği, özel günlerde ve davetlerde tercih edilir.

Cevızli yayım - Meydan Cafeterya, Safranbolu Resmi - Tripadvisor

Cevizli Yayım: Safranbolu'nun en sevilen lezzetlerinin başında yer alan cevizli yayım bir erişte çeşidi olarak görülmektedir. Ceviz ve tereyağının bir araya geldiğinde ne kadar mükemmel olduğunu bu lezzette anlayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN