Rusya ve Gürcistan’a kasalarla götürüyor! Türkiye'nin en güneyinde yetişiyor tarlada 40 TL’den markette 100 TL’den satılıyor

Rusya ve Gürcistan’a kasalarla götürüyor! Türkiye'nin en güneyinde yetişiyor tarlada 40 TL’den markette 100 TL’den satılıyor

Türkiye'nin en güneyinde yetişiyor, işçiler tepeden güneş vura vura 40 derecelik sıcakta çalışıyor. Toplaması son derece zorlu oluyor bozulması da bir o kadar hızlı oluyor. Çiftçiler tarladan 40 TL'ye satışa çıkarıyor markete gelene kadar fiyatı 100 TL'ye ulaşıyor.

Türkiye'nin en güneyi Hatay'da 40 derecelik sıcakta emek emek çalışan işçiler zorlu bir hasadı sürdürmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları her geçen gün daha da artarken işçiler de günün ilk ışıklarıyla birlikte serin havada çalışmak için yola koyuluyor. Serinlemek için bol su tüketen işçiler tarladan zorluklarla topladıkları çilekleri yurt dışına gönderiyor.

Hataylı çiftçiler çileğin hasadına başladı

Depremin izlerine sarmak için üretime daha çok kendilerini veren Hataylılar verimli topraklarda yetişen ürünleri tüketicilerle buluşturuyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yetişen çilekler 40 derecelik sıcağın altında bin bir emekle toplanıyor. Türkiye'nin çeşitli illerine gönderildiği gibi Rusya ve Gürcistan'a da ihraç edilen ürünler 45 TL fiyattan çıkıyor 100 TL'ye kadar ulaşıyor.

ZORLU ŞARTLARA SULU ÇÖZÜM

Sıcak havalar nedeniyle burun kanaması gibi problemler ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Mehmet Kaya, serinlemek için günde 10 litreden fazla su içtiklerini belirtti. Hatay'da havanın son derece sıcak olduğunu belirten Kaya, “Hatay'da hava çok sıcak, 40 dereceyi buluyor. İçmek ve serinlemek için 10 litreden fazla su tüketiyoruz. Üniversite sınavına hazırlanırken babama yardım ediyorum. Çilek hasadı yapmak sıcak havada çok zor. Başımızdan aşağı su dökerek, soğuk su içerek ve dondurma yiyerek serinlemeye çalışıyorum. Sıcakta burnum kanıyor, sıkıntı yaşıyorum,” dedi.

Hataylı çiftçiler çileğin hasadına başladı

YURT DIŞINDAN TALEP GÖRÜYOR

Yayladağı ilçesinde çilek işi ile uğraşan çiftçi Ahmet Kaya, ürünlerin Rusya ve Gürcistan'a ihraç edildiğini söyledi. Tarladan 45 TL'ye alıcı bulduklarını söyleyen Kaya, Yayladağı çileğinin hasadı için halkın seferber olduğunu aktardı. Çileklerin en iyi fiyatlarla satılması temennisinde bulunan Ahmet Kaya, “Hasadımız bereketli geçiyor. Marketlerde çileğimiz 100 TL civarında satılıyor, doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşırsa herkes daha fazla faydalanır. Şu an tarlada 45 TL, bu fiyattan memnun değiliz. Sıcaktan dolayı sabah 5.30'da tarlaya girmek zorundayız. Çileğimiz; Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul başta olmak üzere yurt içinde ve Rusya ile Gürcistan'a satılıyor,” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN