Ruslar Türkiye'yi terk ediyor! Hepsi peş peşe ülkeden ayrılmaya başladı, resmen kaçıyorlar, nedeni ise...

Ruslar Türkiye'yi terk ediyor! Hepsi peş peşe ülkeden ayrılmaya başladı, resmen kaçıyorlar, nedeni ise...

Havaların ısınmasıyla birlikte turistler akın akın Türkiye'ye gelmeye başladı. Ancak yaşanan son gelişme herkesi tedirgin etti. Antalya ve İstanbul'da on binlerce Rus vatandaşı Türkiye'yi terk etmeye başladı. Uçaklarına binip ülkelerine geri dönüyorlar. Resmen ülkemizden kaçıyorlar. Nedenini ise Rus basını açıkladı. İşte Rusların Türkiye'den gitme nedeni...

Yaz aylarında Türkiye'nin en büyük gelirlerinden biri olan turizm. Bu yönde yıl başından bu yana hazırlıklar yapılırken gelen son dakika haberi hem piyasaları şaşkına çevirdi hem de otel sahiplerini. Ruslar Türkiye'yi terk ediyor! Hepsi peş peşe ülkeden ayrılmaya başladı.

RUSLAR TÜRKİYE'Yİ TERK EDİYOR

Türkrus'ta yer alan habere göre; Türkiye'den ayrılan Rusya vatandaşlarının sayısı 50 bini aşmış durumda. Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı verileri haber yapan Ria, geçtiğimiz yıl başlayan çıkışların 2023 yılında 44 bine ulaştığını gözler önüne serdi. Peki Ruslar Türkiye'den neden ayrılıyor? Beklenen açıklama geldi.

yeni-proje-2024-04-27t110658-658.jpg

HEPSİ ÜLKEDEN AYRILIYOR! NEDENİ İSE...

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon gıda ve hizmet sektörünüde derinden etkilemiş durumda. Dışarıdan yemek yemek neredeyse hayal olurken kurdaki artış yabancı vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ancak fiyatlar Avrupa ortalamasını dahi geride bırakmış durumda. Türkiye'deki restoran fiyatları, Euro bazında dahi Avrupa'nın en şık mekanlarını geride bırakırken, hayat pahalılığı nedeniyle cazibesini kaybeden Antalya ve İstanbul, yabancı vatandaşların ülkesine dönüşünü hızlandırdı.

yeni-proje-2024-04-27t110716-474.jpg

Özellikle Antalya'da yaşayan on binlerce Rus vatandaşı Türkiye'yi terk ederken, söz konusu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN