Rus SİHA'larına karşı ilkel ama etkili çözüm: Sopa! Şaşkına çeviren o anlar saniye saniye kaydedildi

Rusya ile Ukrayna savaşından şaşırtan görüntüler gelmeye devam ediyor. Rus SİHA'larına karşı Ukrayna'dan ilkel ama etkili çözüm geldi. Şaşkına çeviren anlar kameralara kaydedildi. İşte o anlar...

BURAK ÖZTOPRAK

Savaş esnasında SİHA'lara karşı yapılan ilkel çözüm sosyal medyada viral oldu. Rus SİHA'sını sopayla düşüren Ukraynalı, yeni bir dönemin ayak sesleri olabilir. O anlar sosyal medyada hızla yayılıyor...

SİHA'LARA KARŞI YARATICI YÖNTEM

Rusya-Ukrayna savaşı, teknolojik silahların yanı sıra beklenmedik taktiklere de sahne oluyor. Ukrayna ordusu, Rus keşif SİHA'larına karşı yaratıcı bir yöntem geliştirdi: Sopayla vurmak!

2-002.jpg

FPV DRONE'LAR İLE YENİ BİR DÖNEM

Ukrayna'ya ait bir FPV (First Person View) drone, Kherson bölgesinde bir Rus ZALA 421-16E keşif drone'unu havada kovalayarak sopayla defalarca vurdu. Bu ilkel ama etkili yöntem, Rus drone'unun motorunu devre dışı bırakarak düşmesini sağladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

O anları kaydeden görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük ilgi gördü. Ukrayna ordusunun bu yaratıcı çözümü, savaşın seyrini değiştirecek bir potansiyele sahip olabilir.

3.jpg

SİHA SAVUNMASINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR MU?

FPV drone'ların bu şekilde kullanılması, SİHA savunmasında yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Ucuz ve kolayca temin edilebilen bu drone'lar, gelişmiş hava savunma sistemlerine sahip olmayan ülkeler için de etkili bir çözüm sunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN