Ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi toprak altında

Ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi toprak altında

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı. İşçiyi kurtarma çalışmaları sürerken arazi sahibinin daha önce "Maden Kanunu'na muhalefet" suçundan suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Zonguldak'ta acı manzara değişmedi. Kentin Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi Yayla Sokak üzerinde ruhsatsız işletilen maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte Mustafa Kuru (51) isimli işçi toprak altında kaldı.

9682805.jpg

ARAZİ SAHİBİNİN SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Mustafa B.'ye ait tapulu arazide ruhsatsız olarak açılan maden ocağında göçük altında kalan işçiyi kurtarmak için çalışmalar başlatıldı. Arazi sahibinin daha önce "Maden Kanunu'na muhalefet" suçundan suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

9682125.jpg

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Toprak altında kalan işçiyi kurtarmak için AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan; Kuru'nun bir süre önce emeklilik primini doldurduğu ve iki çocuğundan birinin Ankara'da üniversite okuduğu öğrenildi.

9682126.jpg

BU İLK DEĞİL!

4 Haziran'da TTK Gelik Müessesesi'ne bağlı maden ocağında göçük meydana gelmiş ve işçiler Tevfik Soy ile Harun Kara toprak altında kalmıştı. Soy, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybederken Kara feci kazayı yaralı olarak atlatmıştı.

14 Mayıs'ta ise Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte Savaş Onur (31) ile Şenol Zurnalı (42) toprak altında kalmış, Onur yaralı olarak kurtulurken Zurnalı hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN