Rönesans Rezidans sanığı duruşmada kalp krizi geçirdi

Hatay'da "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan ve 6 Şubat 2023 depremlerinde 269 kişiye mezar olan, Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans davasında şirket ortaklarından tutuklu sanık Bülent Seküçoğlu duruşmada kalp krizi geçirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde Hatay'da Rönesans Rezidans'ta, Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, milli hentbolcu Cemal Kütahya’nın da aralarında bulunduğu, resmi rakamlara 269 kişinin hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

9682233.jpg

"Cennetten bir köşe" sloganıyla satılan rezidansın yıkımının ardından müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, yapı denetim şirketinin müdürü ve şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklandı.

Yapı denetim şirketinin yetkililerinden A.K., inşaat teknikeri İ.D. ve şantiye şefi B.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

9682234.jpg

Firar eden müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi ve rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.

DURUŞMADA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Haklarında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenen 4’ü tutuklu, 1’i firari, 8 sanığın yargılanmasına Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu sanıklar ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

9682235.jpg

Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun savunmasını yaptığı sırada şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu kalp krizi geçirip, yere yığıldı. Duruşma salonuna çağrılan sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Seküçoğlu'yu ambulansla hastaneye kaldırdı. Olayın ardından duruşmaya ara verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN