Radarları mumla arayacağız! Trafik cezasından yırttım diye sevinmeyin: Sizi arabanız ihbar edecek

Radarları mumla arayacağız! Trafik cezasından yırttım diye sevinmeyin: Sizi arabanız ihbar edecek

Radar sisteminden kaçmaya çalışanların ipini kendi aracı çekecek. Teknoloji ilerlerken trafik cezaları konusunda yeni uygulamalarda hayatımızın içerisine dahil oluyor. Bundan sonra herkes radarı mumla arayacak. Trafik cezasından kaçtım diyenlerin cezası kendiliğinden geliyor.

Teknoloji ile birlikte pek çok farklı yenilik hayatımızın içerisinde dahil olurken bu sistem trafik uygulamaları karşısında da etkisini gösteriyor. Trafik cezalarından kaçtım diye sevinenlerin kendi ipini kendi araçları çekecek. Ford hız sınırını aşan araçları polise bildiren kamera sisteminin patentini aldı. Mustang ve Focus gibi modellerle bilinen Ford yakında hız yaptığı için sizi ihbar edecek araçları sahip muhteşem bir yeniliği de hayatımızın içerisinde dahil edecek. Yeni patentli ürünü için çalışmalarını sürdüren Ford hızlarını izleyerek polise bildiren bir sistem üzerinde çalıştığını paylaştı.

HERKES KENDİ RADARI OLACAK

Motor Authority tarafından fark edilen ve 18 Temmuz'da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent ile birlikte araçlara takılabilecek bir kamera sisteminin hayatımıza dahil olabileceği aktarıldı. Bu sistem doğrultusunda araçların yakınındaki araçların hızlarını aşıp aşmadığını tespit edebileceği belirtilirken ihlal eden araçların fotoğraflarını çekerek bu görüntüleri doğrudan kolluk kuvvetlerine gönderme imkanı da sunacak.

Arabanız, aşırı hız yapanları polise “ispiyonlayacak” - CHIP Online

Patent detayları doğrultusunda trafik polisi hız ihlallerini ele alırken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalınması durumunda hız yapan araçları hızlı ve doğru bir şekilde tespit edip uygun önlemler alacak. Trafik polisi ve diğer kolluk kuvvetleri bu görevleri yerine getirirken yardımcı sistem ve yöntemlerin sağlanması da arzu edilebilecek.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulamanın çalışma sistemine baktığımızda ise Ford araçlarında yakındaki araçların hızlarını izleyebilecek bir kamera sisteminin bulunacağı belirtildi. Bir aracın hız sınırını aşması durumunda sistem bu araçları fotoğraflayarak hız ölçümü ve tanımlayıcı özelliklerle birlikte polise bildirecek. Bu sistem bilgiyi diğer kolluk kuvvetlerine ait araçlara veya hız yapan aracı takip etmek için trafik polisine de iletebilme özelliğini elinde tutacak. Ford sözcüsü Motor Authority şu açıklamalarda bulundu:

Finlandiya'da hız sınırını aşan sürücüye 2,7 milyon lira ceza - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

"Patent, özellikle Ford Polis Aracı gibi kolluk kuvveti araçlarına uygulanmak üzere tasarlanmıştır. Aracın yerleşik sistemini ve sensörlerini kullanarak kolluk kuvvetlerinin zaten sahip olduğu bir yeteneği otomatikleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu patent, bazı medya raporlarının yanlış bir şekilde belirttiği gibi, müşterilerin araçlarındaki sürüş verilerinin kolluk kuvvetleriyle paylaşılacağını belirtmemektedir. Ayrıca, patent başvuruları yeni fikirleri korumayı amaçlar ve mutlaka yeni iş veya ürün planlarını göstermez"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN