Prof. Dr. Orhan Şen uyarıyor: Canını seven dışarı çıkmasın! İstanbul'a kavurucu sıcaklık dalgası geliyor!

Prof. Dr. Orhan Şen uyarıyor:  Canını seven dışarı çıkmasın! İstanbul'a kavurucu sıcaklık dalgası geliyor!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları uzman isimleri de harekete geçiriyor. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, yüksek sıcaklıkları işaret ederek önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi. Bunlar iyi günleriniz beterin beteri geliyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan haftalık hava durumu tahmin raporu herkese telaşlandırdı. İç kesimlerde Bugün itibarıyla etkisini gösterecek sağanak yağışların Yarın da hissedileceği belirtildi. Perşembe ve cuma günleri İstanbul ve çevresinde yer yer yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken ilerleyen günler içinde yeni uyarılar peş peşe geldi.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul ve çevresini işaret ederek yeni uyarılarını peş peşe sıraladı. CNN Türk'e konuşan Şen sıcaklıkların daha da artacağını ifade ederek "Keşke bu iyi günümüz olsa" sözleri ile pazar gününe işaret etti.

SICAKLIKLAR YÜKSEK SEYREDECEK

Bu hafta sıcaklıkların yüksek seyredeceğini ifade eden uzman isim, 33 derecenin altına düşmeyeceğini belirtti. Orhan Şen, güneşin dik geldiği saatlerde havanın çok sıcak olacağını dile getirdi. İstanbul'da 33 dereceye Varan sıcaklıkların olduğunu ifade eden Şen, öğle saatlerinde nemin düşük olmasına rağmen %70'lerde nem oranı olduğuna değindi. Akşam saatlerinde nem oranı %90'a kadar yükseleceğini ifade eden Orhan Şen, nemden dolayı hissedilen sıcaklığında 39 ile 40 dereceye kadar ulaşacağını ifade etti. Bu hafta sıcaklıkların yüksek seyredeceğine değinen Şen, 33 derecenin altına düşmeyeceğini vurguladı.

Prof. Dr. Orhan Şen'den sıcak uyarısı! - MedyaYazar

SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geleceğini dile getiren Orhan Şen, "Keşke bu iyi günümüz olsa, pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor" sözleriyle açıklamalarına şunları ekledi:

İstanbul'da sıcak hava etkili olmaya devam edecek - Son Dakika Haberleri

"Bugün Ege ve Akdeniz bölgeleri çok sıcak, 40 derece sıcaklıklar var. Kuzeydeki rüzgarlarla 50 dereceyi hissedebiliyorsun. İstanbul'a yarından sonra, perşembe günü Anadolu yakasına yağmur girişi var. Ama bu nem devam edecek"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN