Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan uyarı: 4 ilde fay hatları diri

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan uyarı: 4 ilde fay hatları diri

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün yaptığı açıklamalar Türkiye'yi yeniden deprem gerçeğiyle yüzleştirdi. Özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük deprem konusunda uyarılarda bulunan Tüysüz, Türkiye'nin en diri fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki gerilimin arttığını belirtti. Tüysüz, stres biriktiren fay hatlarının geçtiği şehirleri de şöyle sıraladı: İstanbul, Bingöl, Bursa, Tunceli...

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı canlı yayında geçmiş depremlerin verilerine dayanarak yaptığı çalışmalarda, İstanbul, Bingöl, Bursa ve Tunceli gibi şehirlerin bulunduğu bölgelerde büyük bir deprem riski olduğunu ifade etti. Fay hatlarında yapılan kazı çalışmalarının da bu görüşü desteklediğini belirten Tüysüz, depremlerin ne zaman olacağını kesin olarak söylemenin mümkün olmasa da, bu bölgelerde yaşayanların gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

'KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ SÜRPRİZ DEĞİL'

50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği 11 ili yıkan Kahramanmaraş depremlerinin de beklenen bir durum olduğunu belirten Tüysüz, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını ve bu gerçeğin göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların deprem riskine karşı daha bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Tüysüz'ün uyarıları, Türkiye'yi bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı. Büyük bir depremin ne zaman olacağı kesin olarak bilinmese de, uzmanlara göre, bu gerçeği göz ardı etmemek ve gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Bu sorunu çözmek için devletin, yerel yönetimlerin ve vatandaşların ortak çalışması yapması gerektiği sık sık hatırlatılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN