Türkiye, 6. Şubat sabahına büyük bir afetle uyandı. Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremde can kaybı sayısı 14 bini aşarken Prof. Dr. Naci Görür'ün İstanbul açıklaması korkuttu. ''İstanbul’da durum hiç iyi değil'' diyen Naci Görür, ''Nasıl 3 gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum. İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur.'' sözleriyle uyardı.
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 ve Elbistan'da 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin 10 ilde yarattığı yıkımın 3'üncü gününde can kaybı sayısı 6 bine dayandı. Afetin vurduğu illerde OHAL ilan edildi. Maraş merkezli deprem için 2020 yılında ve afetten üç gün önce uyarıda bulunan NATO Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için kritik uyarı yaptı.
“ZAMAN GELMEKTE, 7.5 BEKLİYORUZ"
İstanbul’da hasarın daha fazla olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür “İstanbul’da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul’da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum. Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur. Diğer yandan Maraş’ta da hasarın epey fazla olacağını üzülerek tahmin ediyorum, inşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz" ifadelerini kullandı.
TÜBİTAK taki yöneticiler neden konuşmuyor anlamıyorum. Bu Naci görür bey TÜBİTAK mam da yıllarca milyonluk projeler yürüttü. Orda işi bittikten sonra garip konuşmalar yapmağa başladı. Yakışıyor mu böyle konuşmak. Neden gerçekleri ve o projelerin sonuçlarını açıklamıyorlar
Yanıtla (1) (0)Sn. Naci bey, Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremini biz görmeyiz diye en az 30 sene daha büyük deprem beklemediğini belirtiyor. Jeoloji, yer bilimleri nasıl bu kadar farklı yorumlanabiliyor
Yanıtla (0) (0)Ancak daha sonra da “Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul’da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum.” İstanbul için 7.5 e kadar oluşabilecek bri depremi yaratacak enerji birikmesi var mı?
Yanıtla (0) (0)Sn. Naci bey, verdiğiniz beyanlar için teşekkür ederim, ancak belirttiğiniz konular içinde anlayamadığım bir husus var: Önce “Türkiye’de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye’de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca.“ diye iki fay hattında da büyük enerji boşalması olduğunu belirtiyorsunuz.
Yanıtla (0) (0)Kanal kanal gezip felaket tellallığı yapma sözde prof halkın acısı var sen provakasyon peşindedin
Yanıtla (0) (0)