Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı: Marmara depremi büyük depremin habercisi mi?

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı: Marmara depremi büyük depremin habercisi mi?

Marmara Denizi'nde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin bölgedeki gerilimi gösterdiğini ancak büyük depremin yakınlaştığını ifade etmediğini vurguladı.

Deprem uzmanları sık sık Türkiye'nin bir "deprem ülkesi" olduğu gerçeğini hatırlatsa da alınan tedbirler yetersiz kalıyor. 1999 Gölcük depremi ve 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yaraları henüz sarılmamışken, yakın gelecekte beklenen büyük İstanbul depremi vatandaşları tedirgin ediyor.

BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Marmara Denizi'nde gün gece yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ ve Balıkesir'de de hissedildi. Deprem, "Marmara Denizi'ndeki deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi?" sorusunu gündeme getirdi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

'BEKLENEN BÜYÜK DEPREMİN YAKLAŞTIĞINI GÖSTERMEZ'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu soruya açıklık getirdi. Ercan, yaşanan depremin bölgenin gerildiğini gösterdiğini ancak bu durumun büyük depremin yaklaştığı anlamına gelmediğini belirtti.

Ercan, "19 Temmuz 22.26’da Marmara Adası kuzey batısında Kuzey Anadolu Kırığının Tekirdağ kolu üzerinde 4,2 km derinde olan M4,1’lik küçük deprem, bölgenin gerildiğini gösterir. Ancak, beklenen büyük depremin yakınlaştığını, ya da ayak sesleri olduğunu göstermez. Sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN