Polisi şehit eden 'Anucur' çetesi çökertildi: Uzi, uyuşturucu ve balistik yelek ele geçirildi

Kağıthane'de geçtiğimiz yıl polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden ve polis memuru A.Y.Ç.'yi ağır yaralayan "Anucur" çetesine yönelik özel harekat destekli eş zamanlı operasyon düzenledi. Adresteki aramalarda "Uzi" diye tabir edilen otomatik silah ve mermileri, çeşitli uyuşturucular, balistik yelek ve kar maskeleri ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kağıthane'de Ağustos 2023'te polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden ve polis memuru A.Y.Ç.'yi göğsünden vurarak ağır yaralanmasına neden olan "Anucur" çetesine yönelik operasyonlar sürüyor.

9524515.jpg
Şehit polis memuru Hakan Telli

Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri, Hamidiye Mahallesi’nde iki adreste bahsi geçen çete üyelerinin uyuşturucu madde ticareti yaptığını tespit etti. Çalışmaların ardından belirlenen adreslere özel harekat polislerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi.

9524513.jpg

Koçbaşı ile kapısını kırdıkları daireye giren polis ekipleri, şüpheli 3 şahsı etkisiz hale getirdi.

UZİ, UYUŞTURUCU, BALİSTİK YELEK, KAR MASKELERİ...

Ardından dairede arama yapan Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri, mutfak bölümündeki çekmecede "Uzi" diye tabir edilen otomatik silah ve mermilerini, 92 parça bonzai, 6 parça kokain, kırmızı reçete ile satılan haplar, hassas terazi, balistik yelek ve kar maskeleri ele geçirildi.

9524514.jpg

TUTUKLANDILAR

Emniyette ifadeleri alınarak adliyeye sevk edilen 2 suç kaydı olan Tuğcan U., 2 suç kaydı bulunan Doğanay D. ve Hazal G. "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9524508.jpg

NE OLMUŞTU?

Kağıthane Merkez Mahallesi’nde geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan olayda, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı Mobil Park timi gece yarısı uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen bir adrese baskın düzenlemişti.

Çıkan çatışmada polis memuru Hakan Telli şehit olmuş, memur A.Y.Ç. ise ağır yaralanmıştı.

9524510.jpg

Saldırganlardan Diyar Anucur (18) olay yerinde ölü ele geçirilmiş, O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar da gözaltına alınmıştı.

Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden "Anucur" suç örgütüne operasyonlar düzenleyip çok sayıda şahsı yakalamıştı.

9524507.jpg

Suç örgütüne yönelik soruşturmada 51 sanık hakkında 5’er yıldan 146’şar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN