Pazarda şeytanın aklına bile gelmeyecek oyun! Sebze meyve alırken buna dikkat: Zabıta harekete geçti

Pazarda şeytanın aklına bile gelmeyecek oyun! Sebze meyve alırken buna dikkat: Zabıta harekete geçti

Pazar alışverişi yapanlar dikkat! Resmen dolandırıyorlar. Pazarda şeytanın aklına bile gelmeyecek oyun! Pazarda aldığınız eve kadar değişiyorsa esas sorun buymuş! Sebze meyve alırken buna dikkat...

Daha ekonomik olması nedeniyle tercih edilen pazar alışverişlerinde dönen büyük oyun! Pazarda taze sanıp aldığınız birçok sebze ve meyve aslında göründüğü gibi değil.

Ev ekonomisinde tasarruf sağlamak için tercih edilen semt pazarları, taze sebze ve meyve alışverişi yapmanın en popüler adresleri arasında yer alıyor. Ancak son dönemde semt pazarlarında ortaya çıkan bir hile, alıcıları yanıltarak sağlıklarını tehlikeye atıyor. Tente Oyunu olarak adlandırılan bu hile, pazarcıların yasak olmasına rağmen renkli güneş tenteleri kullanarak ürünleri olduğundan daha taze ve cazip göstermesine dayanıyor. Tente oyununu duyan zabıtalar harekete geçti.

RENKLİ TENTELERLE YANILTICI GÖRÜNTÜLER

Semt pazarlarında sıkça kullanılan mavi, lacivert ve bordo tenteler, özellikle kırmızı meyve ve sebzeleri daha parlak ve olgun gösteriyor. Domatesler, elmalar ve diğer kırmızı tonlarındaki ürünler, bu tentelerin altında oldukça iştah açıcı görünüyor. Ancak bu görüntü, alıcıları yanıltarak daha taze olduğu düşünülen ürünlerin satın alınmasına yol açıyor. Oysa ürünlerin gerçek durumu, tentelerin yarattığı yanıltıcı etki nedeniyle fark edilemiyor.

SARI VE YEŞİL TENTELERİN ETKİSİ

Sarı tenteler de bu oyunun bir parçası. Patates, mısır gibi sarı tonlarında ürünler, bu tenteler altında çok daha taze ve olgun görünerek alıcıyı yanıltıyor. Aynı şekilde, yeşil tenteler de marul, maydanoz, nane gibi yeşilliklerin olduğundan daha diri ve taze görünmesine sebep oluyor. Bu yanıltıcı görüntüler, tüketicilerin doğru değerlendirme yapmasını engelleyerek sağlıklı seçimler yapmasını zorlaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN