Pazarda 30 TL’ye kapış kapış gidiyor, tarlada 3 TL’ye kimse yüzüne bakmıyor! Ürünlerde çürümeye bırakıldı

Pazarda 30 TL’ye kapış kapış gidiyor, tarlada 3 TL’ye kimse yüzüne bakmıyor! Ürünlerde çürümeye bırakıldı

Herkes tarafından çok seviliyor yemeklerin salataların vazgeçilmezi oluyor. Pazarda fiyatı 15 TL ile 30 TL arasında değişiyor tezgahta bir tane bırakılmıyor. Tarlada sebzeyi 3 TL'ye satamadığını söyleyen üretici durumdan şikayet ediyor. Ürünler tarlada çürümeye bırakıldı.

Şehirde bazı çiftçilerin plansız üretim ve maliyetleri nedeniyle ürünlerini hasat edemediklerini belirten üretici pazarda fiyatı 15-30 TL'ye kadar ulaşan sebzenin tarlada 3 TL'den satılmadığını belirtti. Eskişehir pazarında biber ve domatesin kilogram fiyatı 15 ile 30 TL arasında değişirken çiftçi 3 TL'ye bile alıcı bulamamaktan şikayetleniyor. Hasat yapamayan bazı üreticiler tarlada çürüyen sebzelerin bir kısmını ise traktörle sürüyor.

FİYAT FARKI CİDDİ SEVİYELERE ULAŞTI

Vatandaşın pazardan veya da marketten aldığı ürünlerle tarlada satılan ürünler arasındaki fiyat farkı ciddi düzeylere ulaştı. Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan, "Bu sene farklı bir yıl oldu. Üretimde çok büyük bir ekim fazlalığımız var. Her zaman söylediğimiz bir şey var; o da planlı ekim, planlı pazardır.” sözlerini dile getirdi.

Pazarda 30 liraya kadar çıkan sebzeye 3 liraya alıcı bulamayan çiftçi ürününü sürdü - YEREL - Niksar Danişmend Gazetesi

Burada yapılan en büyük hatanın plansızlık olduğuna değinen Buluşan, üretilen ürünleri satamamak gibi bir lüksün olması durumunda üreticinin zor durumda kaldığını söyledi. Fiyatların düşük kaldığını belirten Buluşan, vatandaşın yediği fiyatla tarlada satılan fiyat arasında uçurum bir fark oluştuğuna değindi. Buluşan, kilogram fiyatı 20 ile 30 TL olan biberin veya 10 ile 15 TL olan domatesin tarlada 3 TL'ye satılmadığını aktardı.

Eskişehir'de tohumluk ayçiçeğin hasadına başlandı - Eskişehir Haberleri - Esgundem26.com | Eskişehir Haber Sitesi - Mobil

Tarlasında bulunan biberi hasat edememekten şikayetçi olan Faruk Doğruparmak, plansız üretim nedeniyle Bu şekilde olduğunu belirtti. Düzenli bir eki olması gerektiğini belirten Doğruparmak, gerek ne yapıldığının ve ne ekildiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN