Para çekecekler dikkat! Yeni uygulama yarından itibaren başlıyor: Artık böyle yapılacak

Para çekecekler dikkat! Yeni uygulama yarından itibaren başlıyor: Artık böyle yapılacak

Yarın para çekmeyi planlayanlar dikkat! Yeni uygulama yarından itibaren başlıyor! Artık böyle yapılacak! İşte ayrıntılar...

Türk lirasının son dönemde yaşadığı değer kaybı, nakit para kullanımında ciddi zorluklara yol açıyor. Artan fiyatlara rağmen tedavüldeki en büyük banknotun hâlâ 200 TL olarak kalması, fiziki para kullanımını zorlaştıran önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Bu duruma çözüm arayan bankalar, para çekim limitlerini artırma yoluna gitmiş olsa da, nakit kullanımıyla ilgili sorunlar devam ediyor.

BANKALAR ATM’LERDE YENİ DÜZENLEMELER YAPIYOR

Bankalar konoravirüs nedeniyle ATM'lerden para çekme limitini artırdı - Ekonomi Haberleri

Son zamanlarda nakit kullanımındaki zorlukların devam etmesi üzerine bankalar, ATM’lerde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yeni sistem ile birlikte birçok alışveriş merkezinde tek tip banknot kullanımı uygulaması hayata geçirilecek. Bu değişiklik ile ilgili detayları Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya üzerinden paylaştı.

Babuşçu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bankalar 5, 10, 20 TL'den sonra 50 TL banknotu da ATM'lere koymamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM'lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak.”

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ: KÜÇÜK BANKNOTLARA ERİŞİM ZORLAŞIYOR

ATM'den kredi kartıyla nakit para çekenler dikkat! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Son dönemde pek çok vatandaş, ATM’lerden 10, 20 ya da 50 TL’lik banknotları çekemediğini bildirerek, bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Yeni düzenlemenin tamamen uygulanması durumunda, bu tür banknotlar artık ATM’lerden çekilemeyecek ve yatırma işlemlerinde de kullanılamayacak.

Bankalar, ATM cihazlarının kasalarına yalnızca 100 ve 200 TL’lik banknotlar yerleştirmeye başlayacak. Bu düzenleme ile bazı ATM’lerde sadece 100 TL ve 200 TL, bazılarında ise yalnızca 200 TL’lik banknotlar bulunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN