İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP lideri Özgür Özel, Saraçhane'de toplanan vatandaşlara seslendi. Özel "Bundan sonra kimse CHP'den salonlarda siyaset beklemesin. Bundan sonra sokaklardayız, meydanlardayız. " dedi.
İBB Başkanı İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından dün on binlerce kişi tepki göstermek için Saraçhane’de bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından vatandaşları bu akşam da belediye binası önünde toplanmaya çağırdı. İmamoğlu'na ve CHP'ye destek veren on binlerce vatandaş Saraçhane'de toplandı.
Özel, Saraçhane’de bir araya gelen kalabalığa seslenerek şunları söyledi:
"Emniyet güçleri, bu meydanı provoke etmeyin çok rica ediyorum. İstanbul Valisi Davut Gül, bu meydanı provoke etme. Orada bir daha biber gazı görmeyeceğim. Bir daha biber gazı görürsem olacaklardan İstanbul Emniyet Müdürü ve Vali sorumludur. Burada İmamoğlu'nun yoldaşları, yol arkadaşları, pırlanta gibi insanlar var, Türkiye'nin umudu var. Sen kim oluyorsun Türkiye'nin umuduna biber gazı sıkıyorsun.
İl başkanımız valiye ulaştı. Buradaki durumu anlattı. Kendisi de gaz sıkılmaması yönünde talimat verdiğini söyledi. Bundan sonra kimse CHP'den salonlarda siyaset beklemesin. Bundan sonra sokaklardayız, meydanlardayız.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan bugün terör suçlamasıyla gözaltında tutuluyor. İddia, kent uzlaşısı yaparak Batı'daki Kürtlere temsiliyet sağlamak. Batı'daki Kürtler, Lazlar, Çerkezler gibi tam ve eşit haklara sahiptir. Resul Emrah Şahan onlara temsiliyet hakkı verdiyse ona helal olsun. Tayyip Bey, Türkiye ittifakının da İstanbul ittifakının da mesulü benim. Ne hesap soracaksan benden soracaksın.
"BU SOKAKLARI BEN DOLDURMADIM"
Tayyip Erdoğan sıkışınca kendi Genelkurmay Başkanı'nı FETÖ'cülere terörist ilan ettirmiş sonra da 'Milli ordumuza kumpas kurdular' demiş biridir. Ey Erdoğan sen meydanlardan çok korkarsın. Korkmaya devam et. Şiddete bulaşmadan, hak aramak için, hakkımızı söke söke almak için sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Bana diyorlar ki 'sokak çağrısı mı yapıyorsun?' Evet, evet. Buradakiler senin gibi ne korkaklar ne zalimler. Kimseye kıyamazlar. Ama kendilerini de senin gibi bir zalimin vicdanına bırakmazlar. Biz birbirimize emanetiz. Tayyip Bey, korkuyorsun ve diyorsun ki sokağa mı meydanlara mı çağıyorsun. Evet, Tayyip Erdoğan bu meydanları, sokakları ben doldurmadım, sen doldurdun sen.
"BİZ ASLA AYRI DÜŞMEYECEĞİZ"
Böyle bir süreçte bembeyaz gömleğiyle kollarını sıvayıp sorumluluk alan, öne çıkan Ekrem başkanımıza bin selam olsun. CHP'liler bölünürler, birbirlerine düşerler, çelme takarlar diye bekleyenler bekleyedursun. Ekrem başkan gibi Ankara'nın gönüllerine giren Mansur başkan da aramızda. Aramazdan su sızmıyor, ona da helal olsun. Biz asla ayrı düşmeyeceğiz. Biz ne Ekrem başkanı yalnız bırakırız, ne de kişisel hesaplara bakarız. Biz beraberiz, Türkiye'yi birlikte kurtaracağız.
Korku duvarları yıkıldı. Buradan barikatları yıkanlara, toplanamazsınız dedikleri meydanlarda yüz binleri aşanlara helal olsun. Bir kez daha sözleşelim. Hakkımızı almadan, Ekrem başkanı kurtarmadan, belediye başkanlarımızı almadan mücadeleyi bırakmak yok. Söz mü? Biz korkmayacağız, onlar korkacak. Diktatörlerin, tek adamların meydanlardan dizleri titrer. Yarın akşam bu meydanda buluşmaya, yine böyle tarihi katılımla sesimizi yükseltmeye var mıyız? İstanbul'un en önemli günü, Türkiye'nin en önemli günü önümüzdeki pazar günüdür. Pazar günü adalet isteyen hiç kimse evde oturmayacak. Pazar günü sokaklarda mıyız? Ankara'da ODTÜ'lülere müdahale varmış. Valiye emniyet müdürüne, içişleri bakanına sesleniyorum. Kanunsuz emirlerle bu gençlere saldırmak, polislerle gençleri karşı karşıya getirmek vicdansızlıktır. Gençlerden elinizi çekeceksiniz."
Ya biz de çıkarsak hangi deliğe saklanacaksın?
Yanıtla (8) (25)Gel yiğidim boyunu görelim. Gazze'ye gittiğin gibi mi gelirsin.
Yanıtla (2) (1)sağcıların yürüdüğü nerde görülmüş.
Yanıtla (0) (0)sizin sokağa çıkacak yüzünüz var mı
Yanıtla (0) (0)Tepki gösterilmezse 2023 seçimleri tarihteki son seçim olarak yerini alacak
Yanıtla (0) (0)Aşapıdaki yorumlarda biz de çıkarız diye tehditler. Gelin aslan parçaları gelin. Mertliğinzi görelim bakalım. Yerinizde olsam zulmün utancından dışarı çıkamam. Edep varsa gereği budur. Ama illa ben kaşınıyorum diyorsan ne olursan ol gelebilirsin.
Yanıtla (0) (0)CHP başkanı Özgür Özel bu çağrıya en çok PKK ve vatan millet düşmanı ABD ve Avrupa beslemelerinin çıkacağını bilmiyor mu. Bilmemek için geri zekalı olmak lazım. Üzüldüğüm ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz partilerin kimlerin eline geçtiğidir.
Yanıtla (0) (0)Protesto demokratik bir haktir...devlet ..polis..asker milleti korumak zorundadir..
Yanıtla (2) (0)Hiç kimse sokakları kariştirma niyetinde değildir..yeterki ikdidar tutumlarıyla sokağı karıştırmasin
Sokak diyenler ve sokağa çıkanlar acilen kafese tıkılmalıdır. Seyredersen azarlar.
Yanıtla (7) (14)Özgür Özel 1 Mayıs’ta “Hedef Taksim Meydanı’dır” dedikten kısa bir süre sonra Saraçhane’de ortadan kaybolmuştu. Bu kez yine sokağa çıkan gençleri ortada bırakırsa şaşırmam.. Muharrem İnce’de seçim sonucunu sandıklar açılmadan ilan edivermişti “adam kazandı” diye..
Yanıtla (6) (13)Sokaklara çıkanları kim koruyacak CHP mi. Sanmıyorum.
Yanıtla (4) (15)Özgür bey merak etmeyin;yarın,öbür gün PKK,(ya da dış güçler!) Erdoğan’ı tehdit edecek(?) ve sizler şimdi birlik zamanı deyip tıpış tıpış Erdoğan’ın belirlediği meydanda,belirlediği zamanda etrafındaki halkaya dahil olacaksınız.Giderken mesir macunu hediye olarak takdim eder misiniz bilmem ama hakikat bu.
Yanıtla (2) (16)Böyle iddialar varken üstelik chp liler tarafından ihbarlar yağarken, itirafçılar varken, yargı görmezden mi gelsin. Göz mü yumulsun. Yani ne diyorsun genel başkan?
Yanıtla (7) (18)Bu iş toma önünde yaptığınız şaklabanlığa benzemez yalnız bunu bilerek çıkın sokağa. Hırsızlığı alenen savunmak için sokağa çıkmanın bedeli olur. Yeter sizin bu şımarıklığınız.
Yanıtla (8) (19)Sahtekarlık yapan ekrem ve subaşı isimli prof utanmadan öğrencileri kullanıyor. CHP başa geçse ak Partiyi mumla aratacak. Bu Z kuşağı sorumsuz ve bedava işleri seviyor. Milleti sokağa çekmeyin anadolu genci devletini sever
Yanıtla (7) (18)Pkk kendini fesh edecek ya.. Başlamışken devam etse chp de kendini fesh etse..
Yanıtla (8) (16)Bu hırsızlık kessinlikle özgür özelin bilgisi dahilindedir imamoğlu ve özelin derhal ihraç edilmeleri gerekiyor
Yanıtla (7) (15)Reis işaret ver bizde inelim sokaklara, ya kuzgun leşe ya devlet başa . Tanka , tüfeğe kafa atan bu milleti sindiremeyeceksiniz.
Yanıtla (9) (22)Çalmış mı, çalışmamış mı?
Yanıtla (10) (0)