Özgür Özel: Özel sektör öğretmenlerinin yanındayız

Özgür Özel: Özel sektör öğretmenlerinin yanındayız

Özgür Özel, gözaltına alınan özel sektör öğretmenleri ile ilgili açıklama yaptı. Özel, gözaltına alınanlar için taban maaş ve güvenli istihdam olanakları sağlamaya verdiği önem, onların geçimlerini sürdürmenin ve içinde bulundukları koşullarla mücadele ederken onlara istikrar duygusu sunmanın önemini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in özel sektörde öğretmenlik yapan ve gözaltına alına için taban maaş ve istihdam güvencesi verilmesi ve bireylerin karşılaştığı zorlukların ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Özel, Türkiye Özel Okullar Derneği önünde eylem yaparken gözaltına alınan öğretmenlerin taleplerinin yanında olduğunu belirterek, “Anayasal hakkın karşısına polisin dikilmesi, normalleşmenin anlaşılmadığının göstergesidir” dedi.

Taban maaş ve güvenceli çalışma koşulları talebini tekrarlayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, Taksim’de bir araya gelerek, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önüne yürüdü. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan öğretmenler, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Sendika üyesi öğretmenlerin serbest bırakılması için sendikanın Ankara’daki üyeleri de Meclis Parkı’nda oturma eylemi başlattı.

Gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

"TABAN MAAŞ VE GÜVENCELİ ÇALIŞMA TALEPLERİNİN YANINDAYIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gözaltına alınan özel sektör öğretmenleri için X hesabından yayınladığı mesaj şöyle:

“Türkiye Özel Okullar Derneği önünde eylem yaparken gözaltına alınan özel sektör öğretmenlerinin taban maaş ve güvenceli çalışma taleplerinin yanındayız. Anayasal hakkın karşısına polisin dikilmesi, normalleşmenin anlaşılmadığının göstergesidir.”

TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDILAR

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan öğretmenler, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Sendika üyesi öğretmenlerin serbest bırakılması için sendikanın Ankara’daki üyeleri de Meclis Parkı’nda oturma eylemi başlattı. Gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN