Özgür Özel fıstık mitinginde halka seslendi: Bu iş ricayla değil, iktidarı değiştirmekle olur

Özgür Özel fıstık mitinginde halka seslendi: Bu iş ricayla değil, iktidarı değiştirmekle olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'te düzenlenen 'Fıstık Mitingi'nde yaptığı konuşmada, mevcut iktidarın değişmesinin önemine vurgu yaptı. Özel, "Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmekte" şeklinde ifadelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'te düzenlenen 'Fıstık Mitingi'nde halkın sorunlarını dile getirdi. Özel, yaşanan problemlere ilişkin, "Bu iş ricayla değil, iktidarı değiştirmekle olur" diyerek mevcut hükümetin değişmesi gerektiğini belirtti.

Özgür Özel, partisinin Gaziantep'te düzenlediği 'Fıstık Mitingi'nde "Böylesine bir tarım ülkesinde çiftçilerin çocuklarının da çiftçi olmasını, herkesin toprak sahibi olmayı istemesini beklersiniz. Bu iktidar çiftçiyi topraktan kopardı. Bugün çiftçilik yapan dört gençten üçü iş bulursam büyükşehire giderim diyorsa işte sorun buradadır." dedi.

Özel, "Kendiliğinden ürünlerini yere dökenleri görün, bu tepkiyi görün. Bu tepki siyasi değil, insani bir tepkidir, vicdani bir tepkidir. Hani Tayyip Bey, Devlet Bey her sorunda bir beka sorunu icat ediyorsanız ya siz gelmeden önce kendi kendine yeten bir ülke buğdayı bile ithal ediyorsa, bugün fıstık üreticisi bırakın geçinmeyi hacizle karşı karşıya kalıyorsa bu siyasi değil, vicdani bir tepkidir." ifadelerini kullandı.

Özel, "Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir. Buradan iktidara sesleniyorum. Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun. Tarım Bakanı orada burada abuk subuk telefon görüşmeleri yapmayı bırak. Geçen sene dört kilo fıstık satıp bir işçi yevmiyesi ödeniyor. Bu sene on kilo fıstık satılması gerekiyor. Onun için buradayım." dedi.

"TMO, FISTIK ALACAK"

Onlar garibanın sesini değil, zenginlerin yandaşların, gününü gün edenlerin sesini duyuyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi sadece eleştiren bir parti değil, çözüm yollarını söyleyen partiyiz. İktidar olduğumuzda Toprak Mahsulleri Ofisi, Gaziantep'te fıstık almak zorundadır. TMO, fıstık alacak. Fıstıkta derhal taban fiyat uygulamasına geçeceğiz.

"EMEKLİYE HAK VERMEYENLE YAPACAK ANAYASAMIZ YOKTUR"

Milletin anası ağlıyor, Anayasa yapalım diyor. Sen önce milletin sesini duy. Emekliye hak vermeyenle, fıstık üreticisini sömürenle yapacak Anayasamız yoktur."

ÖZEL, ÇİFTÇİLERİN SORULARINI ELE ALDI

Özgür Özel, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "Böylesine bir tarım ülkesinde çiftçilerin çocuklarının da çiftçi olmasını, herkesin toprak sahibi olmayı istemesini beklersiniz. Bu iktidar çiftçiyi topraktan kopardı. Bugün çiftçilik yapan dört gençten üçü iş bulursam Büyükşehir'e giderim diyorsa işte sorun buradadır," şeklinde konuştu. Çiftçilerin yaşadığı zorlukların iktidarın politikalarıyla doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

Özgür Özel, ürünlerini kendiliğinden yere döken çiftçileri örnek vererek, "Kendiliğinden ürünlerini yere dökenleri görün, bu tepkiyi görün. Bu tepki siyasi değil, insani bir tepkidir, vicdani bir tepkidir," ifadelerini kullandı. Fıstık üreticilerinin yaşadığı sorunların siyasi değil, vicdani bir mesele olduğunu vurguladı.

İktidarın sorunları çözme yaklaşımını eleştiren Özgür Özel, "Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir. Tarlada 10 lira olan ürün markette 100 liradır ama Erdoğan çiftçilerin sıkıntısı yok diyor. Bizi de çiftçilerin sorunlarını istismar etmekle suçluyor, rahatsız oluyor, bunları konuşmayın diyor," dedi. Bu yaklaşımın yeterli olmadığını ve değişimin gerekli olduğunu belirtti.

ÖZEL, SIĞ SİYASİ KAVGALAR İSTEYENLERİ UYARDI

Muhalefetin sığ tartışmalarını eleştiren Özgür Özel, "Kendilerini hükümetten görmeyen, muhalif olduğunu söyleyen bazıları da bunların peşine takılıp, olur olmaz gündemlerle başka şeyler konuşmak istiyor. Buradan hem Erdoğan'ı hem Sayın Bahçeli'yi hem de kendini muhalefetten görüp milletin derdini görmeyen sığ siyasi kavgalar isteyenleri uyarıyorum," şeklinde konuştu. Sahte gündemlerle gerçek sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Özgür Özel, "Milletin anası ağlıyor, Anayasa yapalım diyor. Emekliye hak vermeyenle, fıstık üreticisini sömürenle yapacak Anayasamız yoktur," dedi. Emeklilerin geçim sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve anayasa değişikliklerinin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRDİ

Devlet Bahçeli'nin tutumunu eleştiren Özgür Özel, "17-25 diye bir tane takvim bulmuş, arkadan gösteriyor onu tehdit ediyor. Öbürü kararname çıkarırken öbürünü tehdit ediyor. Dostlar alışverişte görsün birbirlerini yiyorlar. Ama milleti açlığa, yokluğa, sefalete, işsizliğe terk ediyorlar," şeklinde konuştu. Siyasi liderlerin halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmediğini vurguladı.

Seçimler hakkında umutlu bir mesaj veren Özgür Özel, "Bu maaşlarla, fiyatlarla, yönetimle geçim olmuyor. Demek ki seçim olacak, o seçimi biz kazanacağız, siz kazanacaksınız. Türkiye kazanacak," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN