Özel'den Tayfun Kahraman'a hastanede yapılan muameleye tepki: Hukuki, vicdani ve ahlaki değil

Özel'den Tayfun Kahraman'a hastanede yapılan muameleye tepki: Hukuki, vicdani ve ahlaki değil

CHP Lideri Özel, Gezi Parkı davasında hüküm giyen şehir plancısı Tayfun Kahraman'a sağlık götürülürken kelepçe ile kötü muamele yapılmasına tepki gösterdi. Özel, ”Tayfun Kahraman'a yapılan muamele hukuki de değildir, vicdani de değildir, ahlaki de değildir” dedi.

Gezi Parkı davası kapsamında 25 Nisan 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine giren şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Kahraman’ın sağlık kontrolüne götürülürken yaşadıklarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Kahraman, “Bugün Tayfun Kahraman MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne giderken, kendisine eşlik eden kolluk güçleri, sabahtan itibaren 6,5 saat boyunca, kelepçesini bileklerindeki kan akışını durduracak ve fiziki zarar verecek şekilde niye sıktı? Talimatı kim verdi” demişti.

"HUKUKİ, VİCDANİ VE AHLAKİ DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Özel, sosyal medya hesabından Meriç Demir Kahraman'ın paylaşımını alıntılayarak, “Tayfun Kahraman'a yapılan muamele hukuki de değildir, vicdani de değildir, ahlaki de değildir. CHP ailesi olarak bu muameleyi kendimize, hepimize yapılmış sayıyoruz. Derhal gerekli girişimlerde bulunacağız. Suçsuz yere ve hepimizin yerine cezaevinde yatan Tayfun’a bu günü yaşatanlar hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN