Özel'den sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama: Sorunlar bilimsel, etik ve insani bir yaklaşımla çözebilir

Özel'den sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama: Sorunlar bilimsel, etik ve insani bir yaklaşımla çözebilir

CHP lideri Özel, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine yönelik açıklama yaptı. Özel, "Sahipsiz dostlarımızın sorunları ve onların sokaklardaki varlığından duyulan endişeler yalnızca bilimsel, etik ve insani bir yaklaşımla çözülebilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından Mira isimli engelli bir köpek ile olan fotoğrafını paylaşarak Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi için açıklama yaptı.

AK Parti'den düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamada "Kuduz riski taşıyan, sahiplendirilmesi mümkün olmayan ve tedavi edilemeyen hayvanlara ötenazi uygulanması imkanı tanıyoruz" ifadeleri yer almıştı.

'SORUNLAR BİLİMSEL, ETİK VE İNSANİ BİR YAKLAŞIMLA ÇÖZÜLEBİLİR'

Özel, "Yasa teklifi ile ilk uyutulacaklar Mira gibi engelli canlar olacak. Geçen sene barınakta tanıştığım Mira sahiplenildi ve üç bacağıyla sağlıkla yaşıyor. Sahipsiz dostlarımızın sorunları ve onların sokaklardaki varlığından duyulan endişeler yalnızca bilimsel, etik ve insani bir yaklaşımla çözülebilir. Katliamların önünü açan kanun teklifleri ile değil" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN