Özel, SGK borcu en yüksek olan belediyeleri açıkladı: En borçlu beş belediye AK Parti'den aldıklarımız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Özel, en büyük borçlu belediyelerin AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler olduğunu belirtti. Özel, bu borç yükünün, belediyelerin hizmetlerini aksatacak şekilde kullanılmak istendiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yanıt, siyasi tartışmaların ve belediyecilikle ilgili problemlerinin yansıması olarak öne çıkıyor. Erdoğan’ın, emeklilere yönelik yardımların belediyelerin SGK borçlarını ödemesiyle mümkün olabileceğini belirtmesi üzerine Özel, borçlu belediyelerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özel, en yüksek borca sahip beş belediyenin, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra AK Parti'den CHP'ye geçen belediyeler olduğunu ve bu durumun bir sorun haline geldiğini belirtti.

Özel, borçların ödenmemesi durumunda ortaya çıkabilecek sorunları işaret ederek, bu durumun halkın hizmet alımını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Çöplerin toplanamaması ve toplu taşımanın aksaması gibi olumsuz senaryolar, yerel yönetimlerin karşı karşıya olduğu zorlukları gözler önüne seriyor.

EN BORÇLU BEŞ BELEDİYE, BEŞİDE AK PARTİ'DEN ALINAN BELEDİYELER

Özel, Erdoğan’ın kendisine yönelik “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesin. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız tahsiline kaynağında başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” sözlerine yanıt verdi..

Balıkesir’de halka seslenen Özel, en borçlu beş belediyenin 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler olduğunu söyledi, “Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın” dedi.

“Öyle belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun” diye Erdoğan’a seslenen Özel, “Millet arkamızda. Bunu millet görüyor, sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak” dedi. Türkiye’de belediyelerin SGK’ya toplam borcunun 14 milyar 699 lira olduğunu açıklayan Özel, en borçlu belediyelerin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler olduğunu söyledi.

Özel en borçlu beş belediyelerin sırayla Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli olduğunu duyurdu:

“Bakın en borçlu beş belediye, beşi de AK Parti’den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın. Şunu söyleyelim, köpürsen de neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız bu hizmeti yapacağız, milletin gönlünü fethedeceğiz ve o iktidarı senin elinden alacağız.”

"SİMİTİ 10 LİRA SEN YAPTIN"

Erdoğan’ın SGK borçlarına ilişkin sözlerindeki, “Öyle 25 kuruşa simit yok” ifadesine de yanıt veren Özel, “Tam buradan başlayayım. Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira” dedi.

Özel daha sonra AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılını anımsattı ve “Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira” diye konuştu.

Özel, belediyelerin hizmet etmek istediğini söylerken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı işaret ederek, “Bu kadar borca rağmen içi içine sığmıyor. Para bulmaya, kaynak bulmaya çalışıyoruz. Dünyanın öbür ucundan kaynak buluyoruz, fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Niye? Hizmet ederiz de millet CHP’nin geldiğinde ne iyi işler yaptığını görmesin diye. Kentsel dönüşüme para buluyoruz, imza atmıyor. Deprem olacak, insanlar ölecek, orada bile siyaset yapıyorlar” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN