Öyle bir yöntemle altını gümrükten geçirmeye çalıştı ki şeytanın aklına gelmez! 1 milyon doları cebe indirecekti

Öyle bir yöntemle altını gümrükten geçirmeye çalıştı ki şeytanın aklına gelmez! 1 milyon doları cebe indirecekti

Kaçakçının altınları gümrükten geçirme planı hayrete düşürdü. Şeytani bir plan kuran altın kaçakçısı, amacına ulaşamadan yakayı ele verdi. İşte detaylar...

Hong Kong'da Japonya'ya giden bir kargoda 10 milyon dolar (321.8 milyon tl) değerinde makine parçası olarak gizlenmiş altın ele geçirildi.

Hükümetten yapılan açıklamada, gümrük muhafaza yetkilileri iki hava kompresörünün parçası olarak gizlenen 146 kilo altını yapılan X-ray taraması sonucunda 'kalıplanmış ve kamufle edilmiş' şekilde bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, basına servis edilen fotoğraflarda, altının vida ve silindir şeklinde parçalar halinde şekillendirildiği ve bunu gizlemek için üzerlerinin bir kat gümüş boya ile kaplandığı görülüyor.

altin-kacakciligi-2.jpg

YAKALANMASAYDI 1 MİLYON DOLARI CEBE İNDİRECEKTİ

Yetkililer, kaçakçıların Japonya'daki yaklaşık yüzde 10'luk ithalat tarifelerinden kaçınmak için bu yolu izlediğini söyledi. Kaçakçılar eğer yakalanmasaydı, 1 milyon dolarlık vergiden kurtulmuş olacaklardı.

Öte yandan, konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 31 yaşındaki bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Hong Kong yasalarına göre, kargo kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunan herhangi bir kişi, en fazla 2 milyon dolar (64.3milyon tl) para cezasına ve 7 yıl hapis cezasına çarptırılabiliyor.

altin-kacakciligi-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN