Osman Kavala için yine ret kararı

Osman Kavala için yine ret kararı

Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in, Adalet Bakanlığı'nın ret kararının ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı 'kanun yararına bozma ve yeniden yargılama' başvurusu da reddedildi.

Gezi Parkı davasında müebbet hapis cezası alan ve yaklaşık 7 yıldır cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'nın avukatının yaptığı itiraz bir kez daha reddedildi.

Avukatı Hilal Zengin, Adalet Bakanlığı'nın Kavala için yeniden yargılama taleplerini reddetmesinin ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak kanun yararına bozma ve yeniden yargılama talebinde bulundu.

Ancak, savcılığın mütalaasında belirtilen gerekçeler doğrultusunda mahkeme, bu talebin daha önce reddedilen taleple aynı içerikte olduğunu ve mükerrer nitelikte bulunduğunu belirterek itirazı reddetti.

Böylece, Kavala için kanun yararına bozma yoluna gidilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN