Ormana gitmeden önce bu haritaya bakın! Türkiye'nin yangın risk haritası: Orası en tehlikeli bölge çıktı

Ormana gitmeden önce bu haritaya bakın! Türkiye'nin yangın risk haritası: Orası en tehlikeli bölge çıktı

Son zamanlarda artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak Türkiye’de yangın vakaları da artmaya başladı. Son günlerde ülkenin çeşitli bölgelerinden yangın haberleri gelirken, Türkiye’de yangın riskinin en yüksek olduğu bölgeler de belli oldu…

Sıcaklıklar arttı Türkiye’de yangın felaketi de baş gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale, Uşak ve Mardin illerimizde çıkan yangınlar hem can hem mal kaybına neden olurken hepimizin yüreğini de yaktı.

Yaşanan son yangınların ardından ise Türkiye’nin yangın riskini ortaya koyan harita gündem oldu.

YANGIN RİSKİ EN YÜKSEK BÖLGELER BELLİ OLDU

Yangın risk haritasına göre “mor” renkle gösterilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yangın riskinin en fazla olduğu bölgemiz oluyor. "Yangın Tehlike Risk Tahmin" verilerine göre, "çok aşırı derece tehlikeli olan" Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ni, "Konya ve Mersin" çevresi takip ediyor. Bu bölgeler ise "aşırı derece tehlike olarak" gösterildi.

turkiyenin-yangin-riski-en-yuksek-ormanlari.png

turkiyenin-yangin-riski-en-yuksek-ormanlari-1.png

EN DÜŞÜK RİSK KARADENİZ’DE

Söz konusu haritada “çok düşük tehlikede” Karadeniz Bölgesi yer aldı. Rize ve çevresi “düşük” tehlikeyi gösterilen yeşille boyandı.

İstanbul ve çevresiyse “orta tehlikeli” olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde yangın çıkan Çanakkale de “yüksek tehlike” bulunan illerimizden.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN