Ordulular fındık fiyatlarını düşürdü! Fındıkta kahverengi kokarca alarmı: Fiyatlar resmen çakıldı

Ordulular fındık fiyatlarını düşürdü! Fındıkta kahverengi kokarca alarmı: Fiyatlar resmen çakıldı

Ordu’nun sahil kesimlerinde yaşanan kahverengi kokarca zararlısı, fındık rekoltesinde büyük oranda hasara neden oldu. Zararlının yol açtığı bu durum, fındıkların kalitesinde ciddi bir düşüşe yol açarken, üreticiler çürük fındıkları ayıklamak zorunda kaldı. Bu da, hem mahsul kaybına hem de düşük fiyatlarla satış zorunluluğuna neden oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ordu’nun sahil bölgelerinde son dönemde etkisini artıran kahverengi kokarca zararlısı, fındık üreticilerini zor durumda bıraktı. Bu durum, fındık fiyatlarının düşmesine ve üreticilerin büyük mali kayıplar yaşamasına yol açtı. Fındık fiyatları, bazı bölgelerde 60 liraya kadar gerileyerek çiftçileri ciddi bir ekonomik sıkıntıya soktu.

yeni-proje-8.jpg

FİYATLAR DÜŞÜŞTE, ÜRETİCİLER ÇARESİZ

yomrasonhaber.com'da yer alan habere göre, fındık fiyatlarındaki bu ani düşüş, üreticilerin mahsullerini ya düşük fiyatlardan satmak zorunda kalmalarına ya da ürünlerini satamamalarıyla sonuçlandı. Özellikle sahil bölgelerinde fındıkların kalitesinin düşmesi, üreticilerin ciddi bir mali sıkıntıya düşmesine yol açtı. Yüksek işçilik maliyetleri ve düşük fiyatlar, bazı üreticileri ineklerini satmak gibi acil önlemler almaya zorladı.

yeni-proje-9.jpg

DEVLET YARDIMI VE SAĞLIK ENDİŞESİ

Üreticiler, yaşadıkları mali sıkıntıları aşabilmek için devlet yetkililerinden yardım talep ediyor. Ayrıca, düşük fiyatlarla alınıp yağ yapımında kullanılacak fındıkların insan sağlığına zarar verebileceği endişesi de gündeme geldi. Çiftçiler, bu zararlı fındıkların sağlığa olası etkilerinden dolayı yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN