ORC Araştırma'dan son genel seçim anketi: AK Parti, CHP ile farkı kapatıyor

ORC Araştırma'dan son genel seçim anketi: AK Parti, CHP ile farkı kapatıyor

ORC Araştırma'nın son genel seçim anketinde dengeler değişti. 31 Mart seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP yüzde 30,3 oy alırken, 22 yıl sonra ikinci parti olarak çıkan AK Parti ise yüzde 30,9 oyla öne geçti.

ORC Araştırma, 25-29 Eylül tarihleri arasında 39 ilde toplam 4 bin 280 kişiyle gerçekleştirdiği siyasi eğilimler anketinde katılımcılara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu sordu.

Ankete göre; iki büyük siyasi parti arasındaki fark kapandı. 31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP yüzde 30,3, 22 yıl sonra seçimden ikinci parti olarak çıkan AK Parti ise yüzde 30,9 oy aldı.

MHP yüzde 11,4 ile üçüncü sırada yer alırken, Demokrat Parti yüzde 8,5 oy oranına ulaştı. İYİ Parti ise yüzde 3,9 ile düşüş yaşarken, Zafer Partisi yüzde 3,6 oy aldı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 4,9 oy oranına ulaşarak dikkat çekerken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) yüzde 1,4 oy aldı. Diğer partiler ise toplamda yüzde 2,8 oranında destek gördü.

54651.jpg

Ankete göre partilerin oy oranları şöyle:

MHP: Yüzde 11,4

DEM Parti: Yüzde 8,5

YRP: Yüzde 4,9

İYİ Parti: Yüzde 3,9

Zafer Partisi: Yüzde 3,6

BBP: Yüzde 2,3

TİP: Yüzde 1,4

DİĞER: Yüzde 2,8

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN