Orada yaşayanlar resmen Türkiye’den kaçıyor! 49 yıldır İsveç’e akın ediyorlar: Göç edip milletvekili olan bile var

Orada yaşayanlar resmen Türkiye’den kaçıyor! 49 yıldır İsveç’e akın ediyorlar: Göç edip milletvekili olan bile var

Türkiye’nin o ilçesinde yaşayanlar resmen ülkeden kaçıyor. İlçedeki nüfusun bir çoğu 49 yıldır İsveç’e akın ediyorlar. Öyle ki oraya yerleşip milletvekili olan bile var…

Türkiye’ye göç eden yabancılar gibi Türkiye’de çeşitli ülkelere göç veren bir ülke konumunda. Türkiye’de göç eden vatandaşların sayısının fazla olduğu Konya’nın Kulu ilçesi ise yıllardır düzenli bir şekilde İsveç’e göç veriyor.

EN ÇOK GÖÇ EDİLEN ÜLKELER

Yenikonya’nın haberine göre; Konyalılar başta İsveç olmak üzere Norveç, Almanya, Danimarka gibi ülkelere göç ediyor.

konya-kulu-1.jpg

Konya’nın en fazla göç veren ilçeleri ise Yunak, Kulu ve Cihanbeyli oluyor. Özellikle Kulu, diğer ilçelere göre İsveç ile Avusturya’ya daha çok göç veriyor. Bayramlarda ailelerini ziyaret için gelen göçmen Kululular ilçede dikkat çekiyor. Öyle ki yabancı plakalı araçlara her yerde rastlamak mümkün.

1965 YILINDAN BERİ DÜZENLİ GÖÇ SÖZ KONUSU

İş, eğitim ve aile gibi nedenlerden ötürü başlayan göç hareketi, 1965 yılından beri sürüyor. İsveç’te Kuluların sayısı o kadar çok ki neredeyse orada il kuracak hale geldiler.

konya-kulu-2.jpg

KULU’DAN İSVEÇ’E GİTTİ MİLLETVEKİLİ OLDU

2022 yılında İsveç’te yapılan seçimlerde Konya'nın Kulu ilçesinde Muharrem Demirok, Merkez Partisinden (C) milletvekili oldu. Kulu’dan İsveç’e gelen bir işçi ailesinin bu ülkede doğan çocuğu olduğunu söyleyen Demirok, İsveç’te yaşayan 50.000 Kululu hemşehrisine de manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunmuştu.

konya-kulu-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN