Orada altın aramak artık serbest! Bakanlıktan o köy için altın onayı: Belediye Başkanı sosyal medyadan isyan etti

Orada altın aramak artık serbest! Bakanlıktan o köy için altın onayı: Belediye Başkanı sosyal medyadan isyan etti

O ilimizde altın arama ruhsatı verildi! Belediye Başkanı asla izin vermeyeceğini belirterek sosyal medya hesabı üzerinden isyan etti. Bakanlığın o köy için altın onayı verdiğinden haberinin olmadığını söyleyerek böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini belirtti...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'nun kuzeyinde bulunan Pirahmetler Köyü ve çevresine altın arama ruhsatı verilmesine sert tepki gösterdi. Özcan, bölgedeki altın arama faaliyetlerine kesinlikle izin vermeyeceğini belirtti.

'BOLU’NUN ORMANLARININ KATLEDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEM'

Pirahmetler Köyü ve çevresinde altın arama ruhsatı verilmesinin ardından Tanju Özcan, Bolu'nun ormanlarının tahrip edilmesine ve su kaynaklarının siyanür ile kirlenmesine karşı çıkarak “Bolu’nun ormanlarının katledilmesine, topraklarının ve suyunun siyanür ile kirletilmesine asla izin vermem” dedi.

Belediye Başkanı Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini belirterek, altın arama faaliyetlerine karşı net bir tavır sergileyeceğini ifade etti ve şu ifadelere yer verdi: “Bana hiç bilgi verilmedi, yakından takip ediyorum ve net bir cevap vereceğim. Ben belediye başkanı olduğum sürece asla izin vermem. Elin birileri, muhtemelen de yabancı yatırımcıdır bunlar, yandaştır ya da kim olursa olsun, babam da olsa aynı tepkiyi koyarım. Siyanürsüz altın aranmaz. Siyanür demek zehir demek… Ben oraya bırak belediye başkanı, normal vatandaş olsam izin vermem”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN