Önce sahte stent sonra sahte doktor: YÖK yazı göndermesine rağmen görevine devam etti

Önce sahte stent sonra sahte doktor: YÖK yazı göndermesine rağmen görevine devam etti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi'nde bir skandal daha patlak verdi. Tarihi geçmiş sahte stent soruşturmasının sürdüğü dönemde, hastanenin cildiye bölümünde görevli hekimin doçentlik unvanının sahte olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi'nde, tarihi geçmiş sahte stent skandalının ardından bir diğer büyük skandal patlak verdi.

Aynı hastanede cildiye bölümünde görevli bir hekimin doçentlik unvanının sahte olduğu ortaya çıktı.

SAHTE DOÇENTLİK SKANDALI ORTAYA ÇIKTI

Sahte stent soruşturmasının sürdüğü bir dönemde, üniversitede yaşanan bu yeni skandal, sağlık camiasında soru işaretlerine sebep oldu. Hastanede öğretim üyesi olarak görev yapan bir hekim, başka bir hekimin doçentlik tezini Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) sundu.

Sözcü TV'deki habere göre; bu süreçte, sahte unvanla görev yapan hekim uzun süre öğretim üyeliği unvanıyla hasta baktı. Çalıntı tez ise, ilgili doktorun şikayeti üzerine gün yüzüne çıktı.

YÖK'TEN MÜDAHALE

Skandalın ortaya çıkmasının ardından YÖK, yapılan inceleme sonucunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne yazı gönderdi. YÖK, rektörlükten gerekli işlemlerin yapılmasını ve uzaklaştırma kararının uygulanmasını talep etti.

YÖK'E RAĞMEN GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Ancak, YÖK'ün yazısına rağmen, üniversite rektörlüğü çalıntı tezi kullanan hekimin öğretim üyeliği kadrosuyla görevine devam etmesine olanak tanıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN