Okullara virüs tatili mi geliyor? Daha açılmadan kapanıyor: Türkiye'de yaz tatili uzatılacak mı?

Okullara virüs tatili mi geliyor? Daha açılmadan kapanıyor: Türkiye'de yaz tatili uzatılacak mı?

Dünyanın gündeminden düşmeyen maymun çiçeği virüsü ciddi bir krizi de beraberinde getiriyor. Herkesi tedirgin eden virüs için açıklamalarda peş peşe geliyor. Peki, Kovid-19 sürecinde kapanan okullar bir kez daha mı kapanacak? İşte tüm detaylar..

Dünyada kovid-19 salgının ardından bu kez de maymun çiçeği virüsü ile karşı karşıya kaldı. 2020 yılında yaşanan pandemi sürecinin üzerinden henüz çok bir vakit geçmemiş olmasına rağmen yeni bir virüs salgının çıkması herkesi korkutuyor. Pandeminin etkilerini hayatımızın her alanında hissederken yeni bir pandemi olur mu? sorusu da akıllarda yer ediniyor.

2020 yılının ikinci yarısında kapanan okullar 2021 yılının Eylül ayına kadar kapalı kaldı. Bu süre içerisinde öğrenciler yaklaşık 1.5 yıllık bir süre okuldan uzak kaldı. Dünya genelinde yeniden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsünün bazı bölgelerde yeniden okul kapanmasına yol açtığı belirtildi.

KIRMIZI ALARM İLAN EDİLDİ

Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği salgınının hızlı büyümesi dünya genelinde büyük bir Yankı uyandırdı. Birçok ülkede görülmeye başlayan virüs için Türkiye'den de bazı vaka bildirimleri geldi. Avrupa'da durum çok daha ciddi görünürken bazı ülkelerde kırmızı alarm ilan edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama: Sakarya'da maymun çiçeği vakası görüldü mü? - 16.08.2024, Sputnik Türkiye

DSÖ'nün maymun çiçeği için kırmızı alarma geçmesi ile birlikte herkes panik yapmaya başladı. Özellikle Avrupa'da bazı vakaların hızlı artışı bazı ülkelerdeki eğitim öğretim sisteminin ertelenmesine neden olduğu. Yaz tatilindeki okullar daha açılmadan kapatıldı.

Türkiye'de rapor edilen birkaç vaka olduğu belirtilirken henüz okullarla ilgili bir karar alınmadı aktarıldı. Vakalarda artış olması durumunda okulların hızlı bir şekilde kapatılması ve uzaktan eğitim sistemine geçilmesi gündemde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN