Oğuzhan Uğur için 4,5 yıla kadar hapis istemi

Oğuzhan Uğur için 4,5 yıla kadar hapis istemi

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında sahibi olduğu "BaBala TV" kanalının sosyal medya hesabından yapılan "barajların çatladığı" yönünde paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Uğur'un "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle ünlü internet fenomeni Oğuzhan Uğur ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve bölgede büyük hasara yol açan depremlerin ardından, Oğuzhan Uğur'un yönetimindeki "BaBaLa TV" adlı sosyal medya hesabından yapılan iddialı paylaşımların halkta paniğe ve infial yaratmış olabileceği gerekçesiyle başlatılan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

'BARAJ ÇATLADI' PAYLAŞIMLARI

İddianamede, Oğuzhan Uğur'un ve hesapta yer alan diğer şüphelilerin, Kumçatı Köyü'nde bir barajın patladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde gerçeğe aykırı paylaşımlar yaptığı belirtiliyor. Bu paylaşımların ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının aksadığı ve halk arasında korku ve kaçış görüntülerinin yaşandığı vurgulanıyor. İddianameye göre, bu durumun sebep olduğu kamu düzeni bozulmasıyla birlikte, söz konusu paylaşımların halkı yanıltıcı bilgiler olduğu ifade ediliyor.

Oğuzhan Uğur'un ifadesinde, sosyal medya hesabında yapılan paylaşımların ekibinin yaptığını belirterek, bilgilerin teyit edilmeden paylaşılmaması konusunda uyarılar yapıldığını ve asıl amacın depremzedelere yardım etmek olduğunu savunduğu kaydediliyor. Diğer şüphelilerden Ercan Özdemir ise, kendisinin telefonla aldığı bilgileri teyit ekibine ilettiğini ancak paylaşım sürecinin detaylarına hakim olmadığını ve kesinlikle tweet atma yetkisinin olmadığını ifade ediyor.

İddianamede, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. Şüphelilerin yargılanmasına ise yakın bir zamanda İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN